Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 3. kolo
13.10.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Lotyšsko - Kazachstán 1:1

Kazachstán má další bod a zůstává na třetím místě. To mu zajistila remíza s domácím Lotyšskem, které mělo docela namále. Jako první se totiž prosadil hostující Baktyor Zajnutdinov a domácí mohou děkovat Karašausksovi, že srovnal.

První zajímavější akce na sebe nenechala dlouho čekat a už v první minutě se do střelecké pozice cpal mladý záložník Bauyržan Islamchan. Jenže tomu zakončení nesedlo úplně podle představ a jeho rána zamířila vysoko nad bránu Andrise Vaņinse. Aktivitu Kazachů dokumentovala 16. minuta a s ní první branka utkání. Shomko poslal od levé strany centr před bránu, kam si naběhl Baktyor Zajnutdinov a hlavou zamířil do odkryté brány!

Hosté dál pokračovali v aktivitě a Lotyšsko vůbec nestíhalo. Kuat střílel z hranice pokutového území a míč byl tečován, takže Vaņins musel hodně rychle reagovat. Naštěstí ale vše zvládl a konečky prstů míč vyrazil mimo bránu. Lotyšsko se dnes v první půli moc nepředvedlo, ale přesto dokázalo srovnat. Zkušený útočník Artūrs Karašausks dostal před bránou dost prostoru a protlačil se do zakončení - 1:1.

Druhou půli začali lépe hosté, kteří chtěli co možná nejrychleji zpět své vedení. Jevgenij Postnikov si zpracoval míč na penaltě a pálil těsně vedle tyče! Jinak ani druhá polovina utkání nenabízela moc šancí a jednalo se spíše o přetlačovanou bez větších šancí.

S úderem 60. minuty to Islamchan zkoušel alespoň střelou, když už se nedalo prosadit kombinačně. Zkušený hráč pálil kousek před hranicí pokutového území, avšak bránu přestřelil. Dnes to nebyl moc pohledný fotbal a diváci se museli nudit. Následně zachránil Kazachy brankář Erić, který výtečně zasáhl proti střele Artūrse Karašauskse.

O chvíli později to výtečně udělal Bejsebekov, který si pohlídal ofsajdovou linii a z úhlu zakončoval sám před brankářem, jenže napálil jen jeho! Hrdinou Lotyšů se mohl stát střídající talent Vladislavs Gutkovskis, který se deset minut před koncem prodral do zakončení. Jenže na brankáře Nenada Eriće ani jeho další rána nestačila a Erić si s ní poradil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Nišimura

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele