Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 4. kolo
16.10.2018 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Lotyšsko - Gruzie 0:3

Ze všech týmů spodního patra Ligy národů, tedy ligy D, se zatím nejlepšími výkony prezentuje národní tým Gruzie. Svěřenci trenéra Weisse opanovali svou skupinu 1 ve velkém stylu, když si ze čtyř zápasů připsali čtyři vítězství se zcela suverénním skóre 9:0 a mají již s předstihem zajištěno postupové první místo. Nyní se o gruzínské formě přesvědčila reprezentace Lotyšska, která na domácí půdě padla výsledkem 2:0, a to přitom hosté na začátku utkání dokonce pohrdli výhodou pokutového kopu.

Papírový favorit na stadionu v Rize s ničím neotálel a od začátku se do protivníka pustil pěkně zhurta. Již po třech minutách nařídil český sudí Ardeleanu penaltu ve prospěch Gruzie, když se obránce Maksimenko nešťastně provinil nastřelenou rukou proti prudkému centru z pravé strany. Brankář Vanins však na úvod svůj tým podržel a neumístěnou ránu Vaka nadvakrát odvrátil do bezpečí.

Lotyšům však čisté konto stejně vydrželo jen o pár minut déle. K odraženému míči se totiž dostal Jaba Kankava, a přestože vypálil z dobrých třiadvaceti metrů, povedlo se mu pumelici pravačkou nasměrovat ideálně pod břevno a Vanins byl proti této prvotřídní ráně zcela bez šance.

Domácí sice inkasovaný gól probral, jenže stejně jako v předešlých zápasech si přese všechno držení míče nebyli schopní vypracovat solidní brankovou příležitost. To Gruzínci byli naopak v zakončení nekompromisní. V devětadvacáté minutě Chakvetadze ideálně vybídl k úniku Gviliu, jenž tváří v tvář Vaninsovi zachoval chladnou hlavu a procedil míč mezi nohama zkušeného osmatřicetiletého gólmana. Do kabin se tak odcházelo za dvoubrankového vedení hostí.

Také po změně stran se pokračovalo v lotyšském ofenzivním trápení a gruzínské efektivitě. Přesně po hodině hry se do velkého sóla pustil Giorgi Chakvetadze, jenž ustál zákrok jednoho bránícího hráče, vyhnul se druhému a obstřelil i vysunutého Vaninse na přední tyč. Gólem na 3:0 Gruzie zlikvidovala i poslední naděje Lotyšů na zvrat a zbytek utkání si již Weissova družina bezpečně pohlídala, stejně jako klíčové první místo ve skupině. Nacházející zápas s Andorrou si tak gruzínští mohou beze zbytku užít.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele