Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 3. kolo
11.10.2018 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Litva - Rumunsko 1:2

Do třetice dokázalo Rumunsko v Lize národů konečně zvítězit, když přetlačilo Litvu v dramatickém závěru 2:1. Hosté ve Vilniusu dlouho vedli, jenže v poslední minutě Litevci srovnali, ale hned o dvě minuty později vrátil vedení na stranu Alexandru Maxim.

Po dvou remízách chtěli Rumuni konečně tři body a do zápasu proto vstoupili výrazně aktivněji Ránu Stanciua zpoza vápna vyrazil pozorný Šetkus. O pět minut později byl ale stejný brankář už překonán. Alexandru Chipciu byl ve správný čas na správném místě a na značce pokutového kopu se dostal k odraženému balónu a pohodě zakončil.

Rumunsko i přes poměrně rychlé vedení nepolevovalo a Šetkus byl v pernamenci. Litva se osmělila až v závěru prvního poločasu a sahala po vyrovnání, proti Slivkovi ale dobře zasáhl brankář francouzského FC Nantes Tatarusanu.

Hosté se ve druhém poločase soustředili na udržení výsledku, což se ne úplně vyplatilo. V 52.minutě ještě mohli odskočit na rozdíl dvou branek, když krásný fotbalový okamžik předvedl Ionut Mitrita, který střihl nůžkami a Šetkus musel vyrážet nad břevno! To ale bylo ze strany Rumunů vše. Litva v závěru přidala plyn a v poslední minutě utkání srovnala na 1:1. Valskis šikovně sklepl balón pro Arturase Žulpu, který prostřelil brankáře Tatarusanua!

Velká radost z vyrovnání však dluho netrvala. Domácí publikum zmrazil hned o dvě minuty později Alexandru Maxim. Šikovnou zasekávačkou nechal projet jednoho z obránců a pak poslal balón ke vzdálenější tyči Šetkuse. Rumunsko v nastavení rozhodlo o své výhře a na třetí pokus v Lize národů vyhrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
HunterRomario

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele