Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 4. kolo
14.10.2018 20:45 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Litva - Černá Hora 1:4

Černá Hora dokázala ihned odčinit svou první porážku ve skupině 4, kdy ve čtvrtek doma prohrála se Srbskem 0:2, a tentokráte na půdě Litvy opanovala po výsledku 4:1. Herně sice nebyla o moc lepší, vyprodukovala téměř stejný počet střel na branku jako domácí výběr, ale svého nedělního rivala naprosto zastínila v koncovce. O svém úspěchu rozhodla v úvodním dějství, kdy se prosadila hned třikrát, dostatečný náskok si pak s přehledem pohlídala.

Hosté vstoupili do zápasu velmi aktivně a hned ze své první vážnější příležitosti z 10. minuty skórovali. Po krásné průnikové přihrávce od Vešoviče proběhl až do šestnáctky Litvy důrazný Stefan Mugoša. V osobním souboji přetlačil bránícího Januševskijho a poté z osmi metrů propálil vyběhnutého brankáře Šetkuse, který nedokázal včas zaklapnout nohy. Černohorci se mohli ještě více uklidnit necelých deset minut před přestávkou.

To totiž jejich náskok pojistil Boris Kopitović. Čtyřiadvacetiletý stoper srbského klubu Čukarički si totiž naskočil na nadýchaný pas Šćekiće a u zadní tyče snadno dopravil balón do sítě hlavou, Šetkus byl naprosto bezmocný. Mírný favorit nedělního střetnutí definitivně pojistil svůj náskok v nastavení první půle. Ve vlastním pokutovém území totiž nešťastně zahrál rukou Klimavičius, obdržel žlutou kartu a k tomu byla nařízena penalta.

K té se postavil Mugoša a i v tomto případě měl přesnou mušku, svůj přízemí pokus umístil přímo k pravé konstrukci. Šetkus sice vystihl směr střely, jenže na míč o kousek nedosáhl. Po obrátce bylo znát, že se Černá Hora nikam netlačí a naopak domácí se snaží ještě vrátit do hry. Zhruba dvacet minut před koncem vyhrál Valskis souboj s Kopitovićem a následně chytře vypálil levačkou, s parádním zákrokem se musel vytasit gólman Petkovič.

Svěřenci trenéra Tumbakoviće zakončili své povedené dílo v 86. minutě. Na levé straně odvedl skvělou práci Bećiraj, šajtlí odcentroval do před brankového prostoru a našel rozběhnutého Darka Zoriće, jenž zcela osamocen zamířil zblízka pod horní tyčku - 0:4. Litevci se dočkali alespoň čestného úspěchu za další dvě minuty, kdy po pasu Novikovase akrobaticky korigoval skóre Rolandas Baravykas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele