Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 2. kolo
09.09.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Gibraltar 2:0

Lichtenštejnsko si ve Vaduzu nakonec dokázalo poradit s Gibraltarem a slaví cenné tři body. Ačkoli hosté nehráli úplně špatně a chvílemi v utkání dokonce dominovali, na body jim to nestačilo.

První minuty utkání nebyly ničím překvapivým, obě jedenáctky se snažily hrát hodně v klidu a bez chyb. Právě snaha neudělat zbytečnou první chybu stála na počátku toho, že v úvodu zápasu bylo tempo utkání dost pomalé. Hodně rozruchu nadělal svou nepříliš tvrdou ranou Hernandez a domácí brankář Büchel měl co dělat, aby jeho ránu zpacifikoval.

Gibraltar se soustředil převážně na postupnou a jednoduchou kombinaci, ale táhl ji přes střed. Ten Lichtenštejnsko ucpalo velmi dobře, čímž vystavilo soupeře do problémů. Po pětadvaceti minutách měl další velkou šanci Hernandez. Jeho dělovka se od břevna odrazila zpátky do hry a celá akce pokračovala dál. Následně Bardon vyslal projektil, který skončil vysoko nad bránou.

Po třiceti minutách už se ale skóre utkání měnilo. Po pěkné samostatné akci se dostal do střelecké pozice Dennis Salanović a střelou po zemi k tyči prostřelil vše před sebou. Brankář Kyle Goldwin se sice po míči natahoval, ale nedosáhl - 1:0.

Změna stran nezměnila zavedené tempo hry. Ani jednomu týmu sice nelze upřít snahu, ale veškeré pokusy o útok působily jednotvárně a bez invence. Zajímavou ránu si v 50. minutě připsal domácí Wolfinger, který tvrdou dělovkou mířil po rohovém kopu do brány. Do střely mu však na poslední chvíli skočil Da Barr.

O chvíli později vymyslel zajímavou akci Joseph Chipolina, který ji po sprintu vpřed také sám zakončil. Jeho rána prosvištěla kolem tyče! Dvacet minut před koncem udělali hosté další obrovskou hrubici v obraně. Volný přímý kop rozehrával Salanović a před brankou hlavou usměrnil míč do branky Sandro Wieser. S ním si na balon nikdo nenaskakoval a Wieser měl dostatek času na zamíření. Lichtenštejnsko si doma bez obtíží poradilo, Gibraltar jede domů bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele