Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 6. kolo
19.11.2018 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Arménie 2:2

Lichtenštejnsko na závěr Ligy národů předvedlo skvělou produktivitu proti favorizované Arménii a i přes velký rozdíl v počtu střel ukořistilo remízu 2:2. Přitom dokázalo otočit nepříznivý vývoj, o senzační tříbodový zisk přišlo brankou pět minut před koncem. V tabulce čtvrté skupiny i přesto skončilo poslední s pouhými čtyřmi body a o dva body zaostalo i za Gibraltarem. Hosté budou zklamaní, s deseti body obsadili druhé místo.

Na vedoucí Makedonii nakonec ztratili bodů pět a do závěrečné baráže o evropský šampionát v roce 2020 nepostoupili. Do pondělního utkání vstoupili lépe domácí, nicméně po zpětné přihrávce od Marcela Büchela pálil z hranice pokutového území Salanovič a horní tyčku přestřelil o několik decimetrů. Mírný favorit udeřil z následného protiútoku, do vedení ho v 9. minutě dostal Sargis Adamjan.

Ten po krásné souhře na levém křídle a následném centru Dagbašjana vyskočil nejvýše do vzduchu na hranici brankového území a zády k brance hlavičkoval do protipohybu gólmana Benjamina Büchela. Poté se po vyložených možnostech slehla zem, domácí reprezentace srovnala ve Vaduzu minutu před poločasovou přestávkou. Marcel Büchel po narážečce od Quintanse vypálil z pětadvaceti metrů a jeho náramná střela zapadla do levé šibenice.

Lichtenštejnsko tato trefa nabudila a dvě minuty po přestávce dokonce otočila vývoj zásluhou Nicolase Haslera. Sedmadvacetiletý záložník hájící barvy amerického klubu Chicago Fire využil obrovské hrubky při rozehrávce od Harojana a své sólo zakončil přízemní střelou k pravé konstrukci kolem naprosto bezmocného brankáře Hambardzumjana. Od této chvíle hosté přepnuli na vyšší obrátky a snažili se za každou cenu vyrovnat.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem byl blízko k naplnění tohoto úkolu devětadvacetiletý záložník anglického Arsenalu Mchitarjan, ale jeho hlavička z dvanácti metrů proletěla těsně nad břevnem. V 79. minutě mohl napravit svou předchozí minelu hlavičkující Harojan, jenomže pravou konstrukci těsně minul. Alespoň remízu zajistil Arménii o šest minut později střídající Alexander Karapetjan, když hlavou chytře usměrnil míč k zadní tyči.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele