Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 2. kolo
09.09.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Kypr - Slovinsko 2:1

Slovinsko nezvládlo další duel Ligy národů a bez bodů odjíždí z Kypru. Ačkoli byli hosté favoritem a dokonce se dostali do vedení, ani to jim nestačilo. Povedený závěr spolu s vlastní brankou soupeře vynesl tři body domácímu celku.

Už ve druhé minutě málem šel Kypr do vedení. Mohl se o to postarat záložník Kastanos, který vystihl malou domů a postupoval v podstatě sám na brankáře Vida Belece. Ten však vytáhl na poslední chvíli skvostný zákrok a jeho ránu zlikvidoval. Kastanos nemířil špatně, ale na Belecovy reflexy prostě neměl.

Ani Slovinci se nedrželi nijak výrazně pozadu. Po Jokičově zajímavé ráně mimo se do střelecké pozice propracoval také zkušený záložník Jasmin Kurtić. Ten má v italské Serii A výbornou formu a hodlal to ukázat také proti Kypru. Jeho dělovku ale vyrazil brankář Panayi! Se zajímavými momenty pak byl na delší dobu konec a hra se odbývala převážně ve středu hrací plochy. Většinou se jednalo o urputný boj o míč.

Slovinci v podstatě až ke konci první půle zabrali a byli schopní vytvořit si alespoň nějakou šanci. Další z nich zakončoval mladý záložník Zajc, který se rozhlédl a když se k němu dostal míč, neváhal. Ranou z první však neprostřelil brankáře Panayie. Kypřané se ke zbytku první půle spoléhali spíše na obranu a poctivě se vraceli s napadajícími hráči soupeře.

Nic převratného jsme v prvním poločase neviděli, ale gól padl hned po změně stran. Slovinci předvedli velmi dobrou kombinaci po křídle. Z těchto míst odcentroval nabíhající Jokič před bránu, kam si naběhl Robert Berič. Jeho centimetry byly znát a Beričova hlava poslala balon přesně za záda domácího gólmana!

Slovincům se evidentně dost ulevilo, že konečně dokázali překonat tuhou obranu Kypru. Jenže to nemělo dlouhého trvání. Místo dlouhých míčů zvolili po hodině hry Kypřané jednoduchou a oku lahodící kombinaci před vápnem, balon se po několika narážečkách dostal k nabíhajícímu Pierosu Soteriouovi. Ten z první prostřelil vše před sebou a umístil balon k tyči - 1:1.

Slovinci byli viditelně otřeseni, protože takový průběh neočekávali. V 88. minutě vstřelil Slovinec Šporar branku, ale pro ofsajd nebyla uznána. A aby toho pro hosty nebylo málo, o minutu později si volný přímý kop srazil do vlastní brány mladý stoper Petar Stojanovič. Kypr těsně zvítězil nad smolným Slovinskem.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele