Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 6. kolo
19.11.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Kypr - Norsko 0:2

Norové zvítězili na Kypru 2:0 a zahrají si vyšší soutěž. Seveřané měli situaci ve svých rukou a případného zaváhání mohli využít Bulhaři, jenže Norsko nic takového nedopustilo, dvěma brankami o tom rozhodl Ola Kamara. V utkání ještě padly dvě červené karty, nejprve byl vyloučen domácí Sielis a po něm i Elyonouss.

Norsko mělo vše ve svých rukou a do zápasu vstupovalo s vědomím, že výhra ho pošle do vyšší divize. Hosté nezačali na Kypru nijak aktivně, hráli opatrně a vyčkávali, co jim soupeř dovolí. Ani Kypřané nehýřili aktivitou a první šanci měli Norové až ve 33.minutě, kdy z velmi dobré pozice zamířil trestuhodně vedle Henriksen. I když Norové žádnou drtivou převahu neměli, šli jen o tři minuty později do vedení. Krásný pas za obranu sklepl hlavou Elabdellaoui na Olu Kamaru, který před prázdnou brankou neměl žádný problém.

Hosté odcházeli do šaten jako spokojenější z týmů a po změně stran svoje vedení rychle navýšili. Hned ve 48.minutě rozehrál Selnaes rohový kop na zadní tyč, kde Ola Kamara v krkolomné pozici podruhé překonal gólmana Panayie.

Dvoubrankové manko si hosté pečlivě hlídali a čtvrthodinu před koncem mohli definitivně rozhodnout. Kamara ve stoprocentní šanci tentokrát nezakončil a ještě hledal lépe postaveného spoluhráče Sorlotha, který však Panayie špatnou koncovkou nepřekonal. Krátce na to fatálně fauloval před vlastní šestnáctkou Sielis a Kypřané museli dohrávat v početní nevýhodě. Norové pak spálili další příležitosti a po faulu Mohameda Elyounoussiho se počet sil na hrací ploše vyrovnal. Po uplynutí tříminutového nastaveného času se mohlo Norsko oprávněně radovat z vítězství a postupu do vyšší divize.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele