Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 2. kolo
10.09.2018 20:45 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Kosovo - Faerské ostrovy 2:0

Kosovo po nedávné bezbrankové remíze v Ázerbájdžánu nyní dosáhlo na první tříbodový zisk a díky němu se propracovalo na čelo Ligy D skupiny 3. Po výhře 2:0 nad Faerskými ostrovy je první se čtyřmi body. Jeho pondělní rival naopak nedokázal navázat na páteční vítězství s Maltou (3:1) a klesl na druhou pozici se třemi body. Domácí rozhodli o svém úspěchu v úvodní desetiminutovce druhé půle, kdy vsítili obě dvě branky.

Výběr z Balkánského poloostrova byl v celém průběhu aktivnějším výběrem a měl jasnou územní převahu, míč držel téměř ze 70 procent. Do první větší možnosti se však již po necelých deseti minutách hry dostali hosté. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Sørensen a jeho tvrdý projektil proletěl těsně nad horní tyčkou. Po dvaceti odehraných minutách poprvé zahrozil pozdější hrdina Aber Zeneli.

Třiadvacetiletý záložník nizozemského Heerenveenu vypálil z hodně ostrého úhlu a vzdálenější konstrukci vskutku minul jen o několik decimetrů. Poté diváci spíše sledovali taktickou bitvu a po vyložených možnostech se doslova slehla zem. Jeden z rozhodujících okamžiků byl k vidění v 50. minutě. Kryeziu chytře přihrál Zenelimu, jenž vystřelil ze čtrnácti metrů kolem dvou bránících protihráčů a po lehké teči zapadl míč přesně k pravé tyči.

Od tohoto momentu domácí výrazně přidali a bylo na nich vidět, že jim vedoucí trefa pomohla. V 53. minutě se Avdijaj ocitl v tváří tvář proti brankáři Nielsenovi, jenže zblízka ho nepropálil. Kosovo poslalo soupeře definitivně na kolena za další dvě minuty, o jeho druhou branku se postaral Atdhe Nuhiu. Devětadvacetiletý útočník, hájící už více než pět let barvy druholigového anglického Sheffieldu Wednesday, zaznamenal svůj druhý reprezentační gól.

Po skvěle zahraném přímém volném kopu z pravého křídla hlavičkoval z hranice brankového území Rashica a Nielsen se blýskl parádním zákrokem levou nohou. Následně však vracel míč před branku Rrahmani a právě skluzující Nuhiu ho snadno dopravil do sítě. Faerské ostrovy se až do závěrečného hvizdu na nic nezmohly a směrem dopředu byly naprosto neškodné.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3.0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele