Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 6. kolo
20.11.2018 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Kosovo - Ázerbájdžán 4:0

Kosovo potvrdilo suverenitu ve své skupině a druhý Ázerbájdžán doma rozstřílelo 4:0. Lví podíl na tom měl Arber Zeneli, který zatížil Ağayevovo konto třikrát. Kosovo si zároveň zajistilo postup do vyšší ligy.

Přímý souboj o postup, ve kterém domácím stačila k jistotě prvenství i remíza, se nakonec změnil v jednoznačnou záležitost. Ázerbájdžán byl sice herně vyrovnaným soupeřem, místy možná i lepším, ale Kosovo předvedlo neuvěřitelnou efektivitu.

V Prištině čekali diváci na úvodní branku jen dvě minuty, Arber Zeneli vypálil přesně na zadní tyč a hostující brankář se natahoval marně. Rychlý gól domácí uklidnil a ti pak měli i další šance, povětšinou ze střední vzdálenosti. I Ázerbájdžán zkoušel střelecké štěstí, které však v prvním poločase neměl. Nejblíže vyrovnání byl Abdullajev, ten netrefil branku.

Ázerbájdžán se v prvním poločase ještě držel, jenže po změně stran už byla hra zcela v režii Kosova. Pět minut po přestávce dostal přesnou přihrávku do blízkosti Ağayeva opět Arber Zeneli a i v této příležitosti si poradil. O jedenáct minut později zvyšoval už na 3:0 po Kolilliho centru Rrahmani a o vítězi zápasu a celé skupiny už nikdo nepochyboval.

Hosté sice mohli o pár minut později snížit, ale s Abbasovem si poradil Murić. Čtvrthodinu před koncem Kosovo zasadilo Ázerbájdžánu poslední úder. Arber Zeneli si s balónem u nohy udělal střelecký prostor a povedenou ranou zkompletoval hattrick. Domácí zvítězili vysoko 4:0 a zajistili si postup do vyšší ligy.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kosovo do 2-3 let bude světova fotbalova mašina.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele