Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 1. kolo
06.09.2018 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kazachstán - Gruzie 0:2

Historicky vůbec první zápas nově vzniklé Ligy národů ovládla Gruzie, která zvítězila v Astaně proti domácímu Kazachstánu v poměru 2:0. Její úspěch se přitom vůbec nerodil lehce, obě dvě své branky vsítila až zhruba dvacet minut před koncem. Hosté byli od samého začátku mírně lepším výběrem a na svou stranu mohli strhnout vedení klidně již v úvodním dějství. V tuto chvíli tak mají o něco blíže k postupu do závěrečného play-off.

Gruzie se minimálně do dnešního večera dostala ve čtvrté výkonnostní kategorii na první pozici skupiny 1, určitě bude napjatě sledovat vývoj druhého klání mezi Lotyšskem a Andorrou. Úvodní větší příležitost si vypracoval Kazachstán, když se v 7. minutě postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti Islamchan. Ten krásně obstřelil zeď a tlačil balón k levé konstrukci, kterou vskutku minul jen o několik decimetrů.

Zhruba po dvaceti minutách napřáhl na druhé straně Kvekveskiri z dobrých třiceti metrů a pořádně protáhl gólmana Eriče, jenž skvělým zákrokem odvrátil míč do strany. Ve 25. minutě spálil největší příležitost Kankava. Po kolmici za obranu a rychlém zpracování od Merebašviliho dokonce překonal Eriče, nicméně jeden z domácích hráčů přispěchal s fantastickým skluzem a na brankové čáře odkopl balón v poslední chvíli do bezpečí.

Krátce po odehrané půlhodině špatně vyhodnotil situaci brankář Loria, a proto do prázdné branky hlavičkoval Kuat. Jenomže hostujícího strážce fantasticky zastoupil Navalovski a výtečným obranným zákrokem uchránil svůj výběr od pohromy. Poté se hra na několik desítek minut uklidnila, v 59. minutě mohl otevřít skóre aktivní Merebašvili. Ten se řítil na Eriče, ale vracející se Murtazajev mu ještě zavčas odkopl míč z kopačky.

Rozhodující okamžik se zrodil za dalších deset minut. Po přihrávce od Kazaišviliho si Giorgi Čakvetadze navedl míč podél hranice pokutového území do výhodnější palebné pozice a pak tvrdou ranou náramně zavěsil do pravé šibenice, Erič byl naprosto bez šance. Za dalších pět minut dal hostům definitivní jistotu Serhij Malyj, který si po bombě Kazaišviliho a parádním zákroku od Eriče nešťastně srazil balón do vlastní sítě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele