Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 4. kolo
16.10.2018 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Kazachstán - Andorra 4:0

Kazachstán potvrdil úlohu jasného favorita proti Andoře a poprvé ve skupině 1 zvítězil, udržel si tak naději na první místo zaručující závěrečnou fázi o účast na EURO 2020. Momentálně se posunul na druhou příčku s pěti body a na vedoucí pozici má manko čtyř bodů, po dnešním střetnutí Lotyšska s Gruzií se i přesto mohou jeho ambice definitivně rozplynout. Hosté jsou čtvrtí se dvěma body, úterní zápas dohrávali půl hodiny v oslabení.

Domácí v prvním utkání v Andoře jen remizovali 1:1 a teď to tedy tomuto soupeři oplatili i s úroky. Do vedení se dostali z první větší možnosti krátce po dvaceti odehraných minutách. Na levém křídle se vymanil z obležení tří protihráčů Islamchan a odcentroval ke vzdálenější tyči přímo na hlavu Jerkebulana Sejdachmeta, který zcela zapomenut usměrnil balón hlavou do sítě kolem naprosto bezmocného gólmana Josepa Gómese.

Bývalá sovětská republika vedla o dvě branky v 39. minutě. Po skvělé zpětné přihrávce od Sejdachmeta se do míče opřel z hranice pokutového území Baurzhan Turysbek a parádně zavěsil k pravé konstrukci, Gómes se i v tomto případě natahoval marně. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce. Domácí byli aktivnější a častěji drželi balón, náskok definitivně pojistili krátce po odehrané hodině.

Po dalším ze série centrů z levé strany chtěl chytit míč Gómes, jenomže si ho velmi nešťastným způsobem srazil do vlastní branky - 3:0. Další pohroma pro Andorru přišla v 64. minutě. Během dvou minut totiž obdržel naprosto zbytečné dvě žluté karty Jordi Aláez a kvůli své frustraci byl vyloučen. Hosté se proto stáhli ještě do mnohem hlubšího defenzivnějšího bloku, jenomže ani tato taktika je od čtvrté inkasované trefy neuchránila.

V 74. minutě totiž uzavřel gólový účet střídající Roman Murtazajev, jenž se prosadil po pouhých čtyřech minutách strávených na trávníku. Po překrásném pasu Sujumbajeva téměř od pomezní čáry se uvolnil na hranici brankového území a hlavou nekompromisně zavěsil k levé konstrukci, Gómes se jen naprázdno proletěl vzduchem. V polovině listopadu narazí Andorra na suverénní Gruzii, Kazachstán se utká s Lotyšskem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele