Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 1, 3. kolo
11.10.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Izrael - Skotsko 2:1

První tři body získal ve skupině Izrael a situace je po dvou kolech zcela vyrovnaná, všechny týmy mají shodný počet bodů. Izrael byl v domácím zápase se Skotskem aktivnějším týmem a i když jako první inkasoval. Zaslouženě dokázal výsledek otočit a zvítězit 2:1. Hosté museli po hodině hry hrát bez vyloučeného Souttara.

Izraelci vstoupili do zápasu s velkou chutí a po osmi minutách zazdil první vážnější příležitost Dabbur, který z malého vápna hlavou přestřelil branku. Ze vzduchu pak neuspěl ani Peretz, když ho dobře vychytal brankář hájící barvy Glasgow Rangers Allan McGregor. Každopádně Peretz se nakonec namotal do jednoho z klíčových okamžiků zápasu, když ve 24.minutě povalil ve vlastním vápně Naismitha a sudí Skotsku odpískal pokutový kop! Zkušený Charlie Mulgrew poslal Harushe na druhou stranu a zajistil hostům vedení.

Izrael se nepoložil a dál vytrvával ve svém snažení. Ještě do poločasu mohl srovnat skóre Dabbur nebo Sahar, který orazítkoval tyč, ale Skotové šli do šaten jako vedoucí celek.

Oba celky sáhly po změně stran ke střídání, ale úspěšnější ruku měl ve výběru Izrael. V 52.minutě se Peretz zbavil Robertsona a přízemní střelou konečně překonal McGregora. Ve druhém poločase byl k vidění prakticky totožný obrázek hry, kdy hru tvořili domácí, zatímco Skotové jen vyčkávali na svojí příležitost. Aktivita Izraele byla neúnavná a také po zásluze odměněna. Po hodině hry šli navíc Skotové do oslabení, když Souttar fauloval Dabbura a sudí po druhé žluté kartě musel tasit i tu červenou.

Domácí pak poměrně dlouhou pasáž hry obléhali pokutové území McGregora, který sice ještě ustál příležitost Twatha, ale čtvrthodinu před koncem nemohl nic dělat, když mu vlastence vstřelil při bránění Kayaly Kieran Tierney. Izrael dokonal obrat a ve zbytku zápasu se zatáhl na vlastní polovinu. Skotsko si i přes oslabení dokázalo vypracovat gólovky na vyrovnání, ale útočník Callum McGregor pokaždé nevyzrál na Harushe. Domácí zase mohli definitivně rozhodnout z brejku, ale Sabu vychytal brankář McGregor. Izrael vedení 2:1 udržel a získal první tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nudná remíza 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele