Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga A - skupina 3, 1. kolo
07.09.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Poláci sahali po výhře, Italové ale z penalty alespoň vyrovnali

Itálie zahájila premiérový ročník Ligy národů domácí remízou s Polskem. Do vedení šli v prvním poločase hosté, po změně stran ale domácí vyrovnali z pokutového kopu.

Italové se chtějí po nezdaru v baráži o postup na Mistrovství světa vrátit na výsluní. V tom jim má pomoct mimo jiné záložník Jorginho, jenž má za sebou povedený začátek v londýnské Chelsea. Jeho formy si všiml také nový kouč národního týmu Mancini a Jorginha neopomenul při skládání základní sestavy. Bialo-czerwoni zase chtějí zapomenout na nepovedený šampionát v Rusku. Trenér Brzeczek proti Squadra Azzuře vsadil i na hráče, kteří na mistrovství nehráli prim, jako třeba Bereszyński, Reca nebo Klich.

Do první tutovky zápasu se dostali Poláci. Lewandowski vysunul Zielińskiho, jehož skvělým výběhem a skokem zastavil gólman Donnarumma. Rozhodčí Zwayer poté ukázal, že nebude šetřit žlutými kartami. Během deseti minut potrestal na straně Italů Chelliniho a na straně hostů Klicha a Blaszczykowskiho.

V 19. minutě rozehrál Bernadeschi přímý kop a jeho obstřel pouze proletěl kolem polské svatyně. Stejný muž sedm minut před přestávkou využil chybné rozehrávky soupeře, ale technickou ránou opět netrefil cíl. Pořekadlo nedáš, dostaneš okamžitě zafungovalo za dvě minuty. Jorginho ztratil před vlastní bránou míč, Lewandowski centrem našel Zielińskiho, jenž z první překonal Donnarummu a poslal hosty do vedení.

I druhou půli zahájili lépe Poláci. Blaszczykowski našel u zadní tyče bývalého spoluhráče z Dortmundu Lewandowskiho, jenž přestřelil prostor mezi třemi tyčemi. Italové následně vyrazili na zteč a v 54. minutě se k další střele dostal Bernadeschi, jenže opět nezamířil přesně. Dvacet minut před koncem musel nebezpečí před svatyní Bialo-czerwoných hasit Fabiański na brankové čáře, vzrušení však bylo zbytečné, jelikož pomezní rozhodčí signalizoval postavení mimo hru.

V 76. minutě byl Blaszczyskowski pozdě v souboji v pokutovém území s Chiesou a rozhodčí nařídil pokutový kop pro Italy. Penaltu bez potíží proměnil Jorginho. Po vyrovnávací trefě se oba týmy smířili s remízou a zbytek zápasu se již v poklidu dohrál.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Benfica

ta 0 tam ozaj sedí

Reagovat
REPLIKATOR

Błaszczykowski bezmozek, takhle nesmyslně jít do skluzu ve vápně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele