Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 2. kolo
09.09.2018 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Gruzie - Lotyšsko 1:0

I napodruhé se reprezentaci Gruzie podařilo potvrdit roli papírového favorita, neboť tým Vladímíra Weisse porazil na domácí půdě Lotyšsko 1:0 a zůstává tak s plným počtem šesti bodů na čele skupiny 1. O jediný gól večera se třináct minut před koncem postaral Tornike Okriašvili z pokutového kopu.

Gruzínský národní tým po neúspěšné kvalifikaci na mistrovství světa prožívá slibné období, jež potvrzují výhry v nedávných přátelských zápasech vyjma výchovného políčku od Lucemburska z června, který podle všeho posloužil jen ku prospěchu věci. Na úvod Ligy národů totiž Gruzie zvládla nelehký duel v Kazachstánu a nyní po výhře nad Lotyši drží pevně v rukou postupové první místo z nejnižšího patra Ligy D. Jejich soupeř si naopak po chabé domácí remíze s Andorrou připisuje další ztrátu a jeho vlastní naděje na postup nabraly hned na úvod soutěže řádné trhliny.

Od prvních minut byli aktivnějším týmem domácí, ovšem na první gól si museli počkat. Nadějná rána Kazaišviliho totiž proletěla jen těsně vedle tyče a ani dvoutřetinové držení míče žádnou další větší šanci Weissově družině nepřineslo.

Hra hostujícího týmu byla dlouho ustrašená, plná nepřesností a cíle lotyšského výběru ilustroval pouhých pár minut po změně stran brankář Vanins, jenž za zdržování uviděl žlutou kartu. Přesto to byli právě Lotyši, kdo se záhy zničehonic dočkal přímého ohrožení soupeřovy branky, když Gutkovskisovu hlavičku pod břevno musel pohotově lapit brankář Loria.

Když v 70. minutě domácí kapitán Kankava zamířil ranou bez přípravy těsně vedle, zdálo se, že utkání směřuje k bezbrankové remíze. Pět minut nato si však Giorgi Čakvetadze šikovným průnikem do šestnáctky vymodlil na úkor nebohého Maksimenka u sudího Papapetroua klíčovou výhodu v podobě pokutového kopu, který následně Tornike Okriašvili bezpečně proměnil. Závěrečné minuty si již domácí proti bezzubému soupeři pohlídali a mohou tak v Tbilisi slavit vítězství 1:0. Pokud nyní Gruzie zvládne i oba zápasy s fotbalovým trpaslíkem z Andorry, o jejím postupu bude takřka najisto rozhodnuto.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele