Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 6. kolo
19.11.2018 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Gruzie - Kazachstán 2:1

Gruzie potvrdila dominanci ve skupině 1 a i přes jistotu prvního místa již po čtyřech odehraných zápasech získala v závěrečných dvou duelech solidní čtyři body. Tabulku tak ovládla se šestnácti body a právě druhý Kazachstán za sebou nechala o propastných deset bodů, snadno tak postoupila do závěrečného play-off o EURO 2020. Nyní zvítězila nejtěsnějším poměrem 2:1, branky začaly padat až po přestávce.

Hosté obsadili konečnou druhou pozici se šesti body a na Lotyšsko s Andorrou nakonec mají dvoubodový odstup. Úvodní půlhodina byla z obou stran opatrná, pondělní soupeři se spíše oťukávali. Pak z ničeho nic zahrozili hosté, krásnou individuální akci předvedl Murtazajev. Ten se uvolnil přes dva protihráče a prudce vypálil, brankář Loria se vytasil s parádním zákrokem a výrazně podržel svůj celek.

První poločas nic dalšího nepřinesl, po změně stran oplývali aktivitou domácí. Poprvé mohli otevřít gólový účet v 50. minutě. Po několika soubojích se nakonec propracoval k nebezpečné hlavičce ze stoprocentní pozice obránce Kašia, ale v zakončení selhal a mířil příliš vysoko. Gruzínci se přeci jen dočkali vedoucí trefy po necelé hodině hry, kdy svou druhou reprezentační branku v kariéře vstřelil záložník polské Wisly Plock Giorgi Merebašvili.

Dvaatřicetiletý zkušený špílmachr obdržel krásný zpětný pas z levého křídla od Giorgiho Čakvetadzeho a u zadní tyče se položil do rybičky, prudkou hlavičkou překonal bezmocného brankáře Nepogodova. Vedení svého celku pojistil v 84. minutě Čakvetadze. Teprve devatenáctiletý talent ve službách belgického Gentu si po nahrávce od Kazaišviliho navedl míč blíže do středu hrací plochy a tím obelstil bránícího Bejsebekova.

Vzápětí se opřel do míče z patnácti metrů a jeho ukázkový projektil zapadl přesně do vzdálenějšího horního rohu, Nepogodov se v podstatě stačil jen ohlédnout. Hosté ještě zdramatizovali duel v poslední minutě základní hrací doby. Střídající Oralkhan Omirtajev si ani ne po dvou minutách strávených na trávníku elegantně sklepl na prsa dlouhý pas od Mužikova a volejem obstřelil Loriu, ovšem Kazachstánu na vyrovnání už nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele