Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 3. kolo
13.10.2018 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Gruzie - Andorra 3:0

Stoprocentní je v první skupině Ligy D Gruzie. Ve třetím zápase si dle očekávání poradila s Andorrou 3:0, ale v utkání se dlouho trápila. Domácí celek si pojistil vedení až v závěrečných minutách, dvakrát skóroval Vako.

Měla to být snadná záležitost, Gruzie je fotbalově stále někde jinde, než Andorra, která je typickým fotbalovým trpaslíkem. Převaha Gruzínců byla od počátku zřejmá a brankář Gomes byl v permanenci. Poprvé musel zasáhnout proti Katčaravovi. Gruzie zlomila odpor trpaslíka po půlhodině hry, kdy se uvnitř vápna otočil s balónem Vako a přesnou ranou k tyči překonal Gomese. Kdo však čekal, že první branka spustí ofenzivní lavinu domácích, ten musel být zklamán.

Gruzínci sice měli nadále převahu, ale s jejich brankovými příležitostmi to rozhodně nebylo slavné. V 51. minutě vychytal Kankavu Gomes a pak se na hrací ploše dlouho nic podstatného nedělo.

Andorra sice nebyla směrem dopředu nijak nebezpečná, ovšem na svého soupeře ztrácela jen jeden gól. Gruzie si v tomto ohledu koledovala. Domácí příznivci si nakonec mohli oddechnout šest minut před koncem zápasu, kdy Vaka převzal krásnou průnikovou přihrávku Kvekveskiriho a zblízka neomylně zakončil. V samotném závěru pak Gruzínci vstřelili třetí gól, když centr na přední tyči uklidil do sítě hlavou Kankava. To už Andorra dohrávala bez vyloučeného Vieiry. Gruzee je tak po další výhře v čele skupiny, kdežto Andorra je na tom přesně opačně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele