Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 3, 1. kolo
07.09.2018 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Faerské ostrovy - Malta 3:1

V souboji fotbalových trpaslíků zvítězily Faerské ostrovy nad Maltou zaslouženě 3:1. Domácí celek byl po všech stránkách lepším týmem a náskok, který si vypracoval už do poločasu, po změně stran ještě navýšil. K výhře ostrovanů dopomohly i hrubé chyby maltské defenzívy.

Malta v Tórshavnu nezačala vůbec špatně a utkání se mohlo vyvíjet úplně jiným směrem, kdyby po čtvrthodině hry proměnil stoprocentní příležitost Mifsud. Ten po perfektní kolmici postupoval sám na Nielsena, jenže ten dobře vyběhl, zmenšil střelecký úhel a celou šanci soupeře zhatil. Nenudil se ani Nielsenův protějšek Hogg, který se natáhl po přímáku Hendrikssona.

Po půlhodině hry už ale domácí vedli a zapřičinila se o to obrovská hrubice hostující defenzívy. Joan Edmundsson dostal přihrávku od soupeře jako na zlatém podnose a poradil si i s Hoggem. Následně neuběhlo ani sedm minut a domácí už vedli 2:0. Obrana Malty znovu zaspala a před jejím brankářem si poradil René Joensen. Malta ale po krásném pasu Schembriho rychle snížila, když se trefil Michael Mifsud, to ale ještě nikdo netušil, že je to poslední branka Malty v zápase.

Na začátku druhého poločasu byli zase lepší Faeřané a v 52. minutě si vzali dvoubrankové vedení zpátky. Maltská obrana zazmatkovala, znovu chybovala a Hallur Hansson sám na značce pokutového kopu bezpečně zakončil. Malta odpovědět nedokázala, naopak v závěru mohla ještě jednou inkasovat, ale Bartalsstova vychytal Hoggem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele