Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 6. kolo
20.11.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Černá Hora - Rumunsko 0:1

Černá Hora sice před vlastními fanoušky prohrála s Rumunskem nejtěsnějším možným způsobem, i tak se ovšem v Lize národů o chlup zachránila ve třetí výkonnostní lize. V celkovém skóre v tabulce třetích míst totiž byla lepší o jednu branku než sestupující Kypr. O jediný přesný zásah utkání se postaral v závěru první půle George Tucudean.

Domácí museli nad svým soupeřem vyhrát, aby ještě skončili ve skupině druzí a předskočili ho v tabulce, utrpěli však v nově vytvořené soutěži akorát svou druhou porážku před vlastními fanoušky. Pro oba týmy se ovšem nic nezměnilo, co se otázky nasazení pro kvalifikaci na EURO 2020 týče. Poslány totiž budou do čtvrtého koše.

Rumunsko bylo v tomhle utkání přece jenom o něco aktivnějším mužstvem. Vyprodukovalo více střeleckých pokusů na bránu, jeden ze šesti cílených přímo na brankáře Petkoviče přitom proměnila v rozhodující přesný zásah. Černou Horu určitě hodně mrzí moment ze 72. minuty. Za nepříznivého stavu totiž nedokázala trestuhodně proměnit pokutový kop.

První větší šance utkání na řadu přišla ve 20. minutě, to když Chipciu pronikl k levé boční čáře vápna, odtud se snažil přelobovat Petkoviče, ten ovšem včas zacouval do brány a následně míč vyrazil nad břevno. Minutu před změnou stran si však vybral domácí gólman hodně slabší chvilku. A bohužel pro něj, jeho chyba rozhodla celý zápas.

Maxim ve středu pole narazil balón Tucudeanovi, který nad ničím nepřemýšlel a ze střední vzdálenosti vypálil, a ačkoli jeho pokus mířil doprostřed brány, Petkovič nezkrotil neposedný balón, a tak mu proklouzl pod jeho tělem do sítě. Ve druhém dějství si Černohorci nevytvořili na svého protivníka nějaký větší tlak, Rumuni svůj náskok celkem v pohodě hlídali.

V 63. minutě ho mohl navýšit Chipciu, jenže u tyčky tentokráte Petkovič velmi dobře zasáhl. Černá Hora mohla srovnat, 72. minutě fauloval v šestnáctce Sapunaru, sudí Zwayer ukázal na bílý puntík, ale nařízenou penaltu neproměnil díky perfektnímu zákroku gólmana Tatarusanua střílející Jankovič, a v 87. minutě se nacházel skórující Kosovič jen v ofsajdu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele