Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 4, 2. kolo
10.09.2018 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Černá Hora - Litva 2:0

Černohorci doma splnili úkol a s Litvou si poradili v poměru 2:0. Vše podstatné se na stadionu v Podgorici událo v prvním poločase, kdy Černá Hora vstřelila dva slepené góly. Litva pak měla celý poločas na to něco s výsledkem udělat, ale domácí už náskok nepustili.

Tempo zápasu v úvodních minutách nebylo bůhvíjaké, dokonce se dá říci, že Litevci byli o něco nebezpečnějším týmem, byť branku Černé Hory ohrozili jen sporadicky. Například rána Slivky skončila hodně mimo. Na druhé straně se dostal do dobré koncovky Janković a Šetkus musel vyrážet. Ve 32. minutě si naběhl na nadýchaný centr z pravé strany Bećiraj a Šetkus jeho hlavičku z malého vápna reflexivně zastavil. Aktivita domácích se nakonec vyplatila, byť do vedení je dostal nařízený pokutový kop za hraní rukou v podání Leimonase. Stefan Savić zvolil razanci a přesnost a Černá Hora vedla nad Litvou 1:0. Následně neuběhly ani tři minuty a Černá Hora své vedení navýšila. Po ztrátě balónu následoval rychlý kontr a Marko Janković pohodlně zvýšil.

Hostující trenér musel na nepříznivý vývoj reagovat a hned do druhého poločasu poslal duo čerstvých hráčů Borovskise a Kuklyse. Litva sice o něco aktivnější byla, ale nebezpečnější byli nadále Černohorci. Simić v 59. minutě hlavičkoval do břevna a na druhé straně Šernasův průnik zlikvidoval až Petković.

S ubývajícím časem docházela i Litevcům energie na případný zvrat. Černohorci si závěr zápasu pohlídali a doma získali tři body, které mohou hrát dost podstatnou roli v boji o postup.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele