Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 6. kolo
19.11.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bulharsko - Slovinsko 1:1

Bulhaři nakonec přetahovanou na dálku s Norskem nezvládli a po domácí remíze 1:1 se Slovinskem skončili na nepostupovém druhém místě. O první branku zápasu se postaral až v 68.minutě Ivanov, ale Slovinci o sedm minut později srovnali zásluhou Zajce.

Slovinsko už před tímto zápasem vědělo, že ho sestup nemine, na druhou stranu se chtělo pod novým trenérem Igorem Benedejčičem vytáhnout. Ve 12.minutě měli hosté první příležitost, ale Petkov přestřelil branku. Na druhé straně Bulhaři rovněž netrefili cíl, vedle pálil Kostov. Poslední šanci jinak nevýrazného prvního poločasu měl Dimitorov, ale ani u něj nemusel Beleć zasahovat. Slovinci hráli v Sofii vyrovnanou partii a diváci si museli na úvodní gól poměrně dlouho počkat.

Bulhaři věděli výsledek souběžně hraného utkání s Norskem a Slovince potřebovali zatlačit. Na začátku druhého poločasu se to sice podařilo, ale Belec proti pokusu Popova spolehlivě zasáhl. Bulharská snaha přinesla ovoce až v 68.minutě, kdy po centru Popova v pádu hlavičkoval Galin Ivanov a rozpoutal v hledišti velkou radost. V tu chvíli ale ještě Bulhaři nepostupovali.

Jejich šance znovu klesly o chvíli později, přesně o sedm minut, když Miha Zajc obdržel přihrávku a z šestnáctky přesně vystřelil. Bulhaři se nehodlali vzdát a v závěru mohli strhnout vedení na svojí stranu, jenomže Kostadinov Beleće na přední tyči nenachytal. Beleć pak předvedl ještě jeden zákrok a to byla poslední možnost Bulharů. Ve druhé minutě nastavení utekl domácí obraně Bezljak a když ho Petkov fantasticky vychytal, skončilo utkání spravedlivým smírem 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele