Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 3, 3. kolo
13.10.2018 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bulharsko - Kypr 2:1

Kypru se nepovedlo zopakovat neočekávaný úspěch z minulého utkání a na domácí Bulharsko nestačil. V první půli sice Kypr senzačně vedl po brance Kastanose, jenže druhý poločas patřil jednoznačně Bulharům.

Byla to velká sláva, když si Kypr senzačně poradil se Slovinskem a dnes na to chtěl navázat. Do hry se opět dostaly opory jako Panayi, Demetriou, Kastanos nebo Sotiriou a právě posledně jmenovaný útočník se dostal do první vážnější šance utkání. Nepohlídal si ale ofsajdovou linii, takže veškeré vzrušení bylo bezpředmětné. Na opačné straně pálil Božidar Krajev těsně vedle.

V úvodní půli jsme viděli velké množství nepřesností a zbytečných ztrát, které zastavovaly tempo hry až příliš často. Po půlhodině hry si Krajev naskočil na centr ze strany a hlavičkoval v záklonu, takže jeho pokus mířil mimo. Ve 41. minutě se už ale skóre měnilo a to ve prospěch Kypru! Avraam poslal do vápna skvělou přihrávku na úplně volného Grigorise Kastanose, který v hodně akrobatické a těžké pozici překonal brankáře Ilieva!

To byl pro domácí ekipu hodně velký šok a druhé dějství se Bulhaři pokoušeli od začátku zvrátit. Pět minut po přestávce udělali Bulhaři obrovskou chybu v obraně a dovolili Sotiriouovi běžet samotnému na Ilieva. Jenže Sotiriou nepochopitelně selhal a ačkoli u něj nikdo nebyl, poslal míč několik metrů nad bránu!

A Bulharsko trestalo. V 59. minutě totiž Popov dostal skvělý pas za obránce a z první našel na hranici malého vápna volného Kirila Despodova. S ním se do vzduchu za míčem nikdo nevydal a Despodov tak mohl na zadní tyči poměrně jednoduše hlavou překonat brankáře Kostase Panayiho - 1:1.

A to nebylo všechno. Jen o pár minut později totiž Bulhaři definitivně zlomili naděje kyperské reprezentace. Opět u toho byl aktivní Strahil Popov, který si naběhl k vápnu a poslal do něj krásný pas na zadní tyč. Tam si balon našel záložník Plovdivu Todor Nedelev, který krásnou ranou z voleje nedal Panayimu žádnou šanci! Kypr dobře začal, ale efektivnější byli domácí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele