Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga B - skupina 3, 4. kolo
15.10.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Severní Irsko 2:0

Edin Džeko si vynikající formu z AS Řím přivezl i do bosenské reprezentace a dvěma góly zařídil její vítězství v domácím utkání proti Severnímu Irsku. Bosna a Hercegovina je tak po třech zápasech nadále stoprocentní a na prvním místě má v tuto chvíli už šestibodový náskok. Severní Irsko je naopak na posledním místě bez bodu.

Severní Irové neodehráli na stadionu Grbavica v Sarajevu vůbec špatné utkání, jenomže doplatili na zahozené šance, které měli v obou poločasech dostatek. Právě hosté zahrozili vůbec jako první, po přihrávce Davise se na penaltě objevil Savilla, jenže levačkou trestuhodně minul Šehićovu branku! Na druhé straně přestřelil branku Edin Džeko, ale hra se pak opět rychle přestěhovala před Šehiće a po ráně Savilla zachránila domácí branková konstrukce! Po dvaceti minutách mohli Irové klidně vést, jenže všechno bylo jinak.

Ve 27.minutě dostal Edin Džeko ve vápně přihrávku od Višćy a chladnokrevně zakončil. Bosna a Hercegovina vedla 1:0 přestože do té doby nebyla lepším týmem. Jenže vedoucí branka domácí pořádně nakopla a jen o tři minuty později sudí nesprávně neuznal Džekovi další branku. Pjanič v lahůdkovém momentu přehodil zeď, aby Džeko rovnou z první nedal Peacock-Farrellovi žádnou šanci. Radost však byla zbytečná.

Útočník AS Řím byl nejvýraznější postavou zápasu, před koncem prvního poločasu i na začátku toho druhého měl dvě velké příležitosti na navýšení výsledku, jenže Peacock-Farrell ve druhém případě výborně zasáhl.

Po hodině hry se zase připomněli Severní Irové a stálo to za to, jenomže Whyte pálil opět do tyče! A tak po přihrávce za obranu přesně zamířil Džeko a druhou brankou v podstatě rozhodl o vítězství. Ve zbytku zápasu se Bosna a Hercegovina zatáhla, ale Irům nebylo umožněno ani snížení. Ze závěrečného tlaku vzešla třetí tyč v zápase o kterou se postarali hosté.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele