Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 2, 4. kolo
15.10.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bělorusko - Moldavsko 0:0

Bělorusko nedokázalo navázat na minulé důležité vítězství s Lucemburskem (1:0) a tentokráte se v domácím prostředí pouze rozešlo smírně bez branek s Moldavskem. Ani ve druhém vzájemném souboji těchto protivníků tak nebyl k vidění jediný gól, větší zklamání určitě zažívá domácí výběr. Ten je v tabulce na druhé příčce s osmi body o bod za vedoucím Lucemburskem, hosté jsou třetí s pěti body a stále udrželi šanci na vedoucí pozici.

I přesto jsou Moldavané ve složité situaci. Jestliže chtějí dosáhnout na závěrečné play-off o evropský šampionát, tak musí ve dvou zbývajících utkáních zvítězit a zároveň doufat v zaváhání soupeřů. Momentálně to vypadá, že rozhodující bitvu o první místo spolu v polovině listopadu sehrají Lucembursko s Běloruskem. Pondělní duel byl od začátku hodně opatrný a vyrovnaný, vyložených možností se zrodilo vskutku poskrovnu.

Hosté sehráli skvělé utkání po taktické stránce, dokonce měli častěji balón v držení, na druhou stranu za celých devadesát minut ani jednou nevystřelili mezi tři tyče. Domácí se snažili hrát trpělivě a čekali na své příležitosti, jenomže k nějakému kloudnému zakončení se dlouho nemohli dostat. Výrazně přidali až v závěrečné dvacetiminutovce a vypracovali si dvě gólové příležitosti, ale v koncovce neměli štěstí.

Diváci se dočkali prvního většího ohrožení na stadionu v Minsku až v 71. minutě. Na hranici pokutového území se opřel do odraženého míče Kendyš a krásně mířil do vzdálenějšího horního rohu, avšak s ukázkovým zákrokem jednoruč se vytasil brankář Koşelev a balón odvrátil na rohový kop.

Bělorusové se v žádném případě nechtěli smířit s bodem a v nastaveném čase měl rozhodnutí na kopačce střídající Drahun. Ten po pětadvaceti minutách pobytu na trávníku vyslal technický pokus ze střední vzdálenosti a orazítkoval břevno, Koselev by byl naprosto bez šance na úspěch.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele