Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 4. kolo
16.10.2018 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Arménie - Makedonie 4:0

Makedonie poprvé v Lize národů naprosto nezvládla utkání a z půdy Arménie si odváží potupnou porážku po výsledku 0:4, lehce si tak zkomplikovala boj o postup do závěrečné kvalifikace o evropský šampionát. I přes neúspěch je stále na čele tabulky s devíti body a právě na druhou Arménii má náskok tří bodů. Ze zbývajících dvou střetnutí s Gibraltarem a Lichtenštejnskem potřebuje k jistotě získat čtyři body.

Domácí o to více musí mrzet nedávná naprosto šokující porážka s Gibraltarem (0:1), kterou nyní odčinili i s úroky. Do úterního zápasu měli naprosto skvělý vstup a již ve 12. minutě šli do vedení. Marcos Pizzelli obdržel přihrávku od Henrika Mchitarjana a opřel se do balónu z dvaadvaceti metrů. Jeho štiplavou ránu nedokázal brankář Dimitrievski udržet ve svých rukavicích a balón mu nešťastně propadl zhruba o půl metru za brankovou čáru.

Arménie mohla navýšit své vedení v nastavení úvodního dějství. Gevorg Ghazarjan obdržel zpětnou nahrávku z pravé strany přímo proti noze, jenže v rozhodující chvíli trefil balón nečistě. V 56. minutě byl hodně blízko k druhé brance domácího výběru aktivní Mchitarjan, nicméně jeho bombu zastavila horní tyčka. Arméni se přeci jen dočkali uklidňující trefy v polovině druhé části zásluhou Jury Movsisjana.

Ten po mírném tlaku protivníka využil rychlého přečíslení a finální přihrávky od Mchitarjana, zblízka pak neměl problém propálit bezmocného Dimitrievskiho. Od tohoto okamžiku začali hrát hosté na obrovské riziko a do závěrečného hvizdu inkasovali ještě dvakrát. Nejprve skóroval v 81. minutě Ghazarjan a znovu to bylo po velké hrubě strážce Makedonie. Dimitrievski neudržel ránu z třiceti metrů a po jeho školácké chybě skončil míč v síti.

Doposud stoprocentní hosté se snažili zaznamenat alespoň čestný úspěch, ale na pozornou defenzívu protivníka nemohli najít recept. Naopak ve čtvrté nastavené minutě se přeci jen dočkal nejlepší muž na hřišti Mchitarjan, jenž využil vyloučení Eljifa Elmase po druhé žluté kartě. Standardní situaci z osmnácti metrů zahrál perfektně, přízemním projektilem obstřelil zeď a balón zkušeně usměrnil k bližší konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele