Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 1. kolo
06.09.2018 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Arménie - Lichtenštejnsko 2:1

Arménie zvládla vstup do Ligy národů proti outsiderovi z Lichtenštejnska, ovšem na třech bodech se pořádně nadřela a jednoduchý zápas to pro ni v žádném případ nebyl. Po půl hodině hry šla sice do vedení, nicméně hosté vzápětí srovnali a poté dlouhou dobu drželi krok. Domácí navíc zhruba dvacet minut před koncem neproměnili pokutový kop, teprve po vyloučení Michela Polverina vsítili rozdílovou trefu na 2:1 a hubený náskok nakonec udrželi.

Úvod zápasu byl podle očekávání velmi opatrný a vyrovnaný. Arméni sice měli mírnou území převahu, nicméně k ohrožení hostující branky se nemohli dostat. Ve 30. minutě je z první vážnější příležitosti čtvrtečního utkání dostal do vedení Marcos Pizzelli. Zkušený třiatřicetiletý brazilský rodák využil přihrávky od Özbilize a poté parádně vypálil z dvaceti metrů, brankář Büchel proti jeho ráně mířící přímo do levého horního rohu neměl nárok.

Lichtenštejnsko se však v žádném případě nevzdalo, neuběhly ani tři minuty a překvapivě srovnalo. Sandro Wolflinger si fantasticky seběhl do pokutového území protivníka na přihrávku od Haslera a v zakončení se nemýlil, nekompromisně totiž propálil bezmocného gólmana Hajrapetjana. Pět minut před přestávkou mohl domácím vrátit zpět ztracené vedení znovu aktivní Pizzelli, jenž obdržel nahrávku do druhé vlny od Özbilize.

Tentokráte však útočník oblékající barvy saúdskoarabského klubu Al Shabab ve stoprocentní příležitosti naprosto selhal a na brilantního Buchela si nepřišel. V následujícím průběhu hosté dobře bránili a soupeře téměř k ničemu nepouštěli. V 70. minutě atakoval Rechsteiner ve vlastní šestnáctce unikajícího Henrika Mchitarjana a za svůj zákrok obdržel žlutou kartu, albánský rozhodčí Jorgji navíc bez váhání nařídil pokutový kop.

K němu se postavil sám faulovaný Mchitarjan a zklamal. Buchel totiž přečetl jeho úmysl a balón famózně vyrazil do strany. Zlomový okamžik nastal čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Polverino. Od tohoto momentu neuběhlo ani šedesát sekund a vítěznou branku vstřelil Tigran Barseghjan, jenž po průniku výborně hrajícího Özbilize přes tři protihráče dorazil míč z bezprostřední blízkosti do sítě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele