Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 4, 3. kolo
13.10.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Arménie - Gibraltar 0:1

Gibraltarský fotbal slaví nebývalý úspěch. Dosavadní bilanci dvaadvaceti soutěžních zápasů a dvaadvaceti proher totiž malá země z Pyrenejského poloostrova rázně uťala prvním vítězstvím v historii, a to na půdě favorizované Arménie. Domácí tým, který s kapitánskou páskou na ruce vedl slavný Henrik Mchitarjan, sice měl výraznou převahu, ovšem gól se mu vsítit nepodařilo, a naopak v 50. minutě inkasoval z pokutového kopu, který proměnil Joseph Chipolina.

Arméncům na zvrat nestačilo ani více než tříčtvrtinové držení míče či pětatřicet střel, z nichž šlo deset na bránu. Gibraltarský brankář Kyle Goldwin totiž podal výtečný výkon a pochytal vše, co mu arménští hráči připravili, a mohl si tak po zápase užít bujaré oslavy plné emocí.

Zatímco Gibraltar bouří, pro Arménii naopak toto zaváhání znamená vážnou komplikaci v boji o vytoužené první místo, které může tým posunout až na nadcházející mistrovství Evropy. Na doposud stoprocentní první Makedonii již nyní Arménci ztrácejí propastných šest bodů a poslední šanci na reparát mají v úterý, když v Jerevanu přivítají právě Makedonce.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
REPLIKATOR

Arménie

Reagovat
Frantszek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele