Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga D - skupina 1, 6. kolo
19.11.2018 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Andorra - Lotyšsko 0:0

Lotyšsko ještě mohlo ve skupině 1 zabojovat o konečné druhé místo, a to v případě vysoké výhry nad Andorrou, zároveň by Kazachstán musel prohrát v Gruzii. Druhý úkol byl splněn, ovšem ten první ne. Hosté tak zakončili své účinkování na třetí pozici se čtyřmi body a zůstali bez jediné výhry. Domácí výběr je na tom úplně stejně se čtyřmi nerozhodnými výsledky a dvěma porážkami, poslední čtvrté místo obsadil jen vinou horšího skóre.

Celek z východu Evropy byl považován za mírného favorita, jenomže více jak padesát minut hrál v oslabení a ani ve druhém vzájemném duelu nenašel na defenzívu protivníka recept. Utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní, oba soupeři měli problém s přechodovou fázi a do koncovky se prakticky nedostávali. Andorra dokázala se svým protivníkem držet krok po herní stránce a dokonce ho i překvapivě předčila v počtu střel.

První větší příležitost se zrodila krátce po odehrané čtvrthodině. Martínez poslal do pokutového území rivala prudký centr z levého křídla, na který si u zadní tyče nabíhal Llovera. Ten mohl z mírného úhlu skórovat do odkryté branky, ale k zakončení mu přeci jen chybělo několik decimetrů. Asi nejdiskutovanější moment byl k vidění ve 38. minutě, kdy byl v jinak velmi slušném utkání vyloučen hostující Valērijs Šabala.

Čtyřiadvacetiletý útočník polského klubu Bielsko-Biała si při odkopu domácího brankáře Gómese neodpustil směrem k tureckému rozhodčímu Melerovi nevhodné komentáře a ten ho okamžitě po přímé červené kartě poslal předčasně do sprch. Od tohoto momentu začal mírný outsider tlačit, jenomže v ofenzívě mu to příliš nefungovalo. Obrázek hry se v podstatě nezměnil ani po přestávce, došlo pouze k jednomu zajímavějšímu okamžiku.

V 69. minutě mohli jit z ničeho nic do vedení hosté, když si po nádherném pasu Rakelse z levé strany seběhl do středu šestnáctky střídající Tarasovs a nebezpečně hlavičkoval, balón nakonec proletěl jen o centimetry nad horní tyčkou. V dalším průběhu bylo na obou týmech vidět, že se nikam netlačí a s remízou jsou spokojeni, ke změně výsledku tedy nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele