Liga národů UEFA - Liga národů 2018/2019

Liga C - skupina 1, 5. kolo
17.11.2018 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Albánie - Skotsko 0:4

Šance skotského národního týmu na posun v Lize národů o patro výše zůstávají naživu. Tým Alexe McLeishe totiž zaznamenal nebývale vysoké vítězství v Albánii, a pokud na tuto výhru 4:0 naváže i v posledním duelu s Izraelem, poskočí v soutěži do Ligy B. Albánci naopak již najisto sestupují do nejnižší Ligy D.

Na obdobně jednoznačný triumf si musel tým ze severu Británie počkat pořádně dlouho, neboť naposledy Skotové nastříleli v soutěžním utkání na půdě soupeře čtyři góly v roce 1979. Debakl odstartovala brzká trefa Frasera, kterou po vyloučení Mavraje podpořili dalšími zásahy Fletcher a Forrest, jenž se prosadil hned dvakrát.

Lepší vstup do zápasu přitom měli domácí, kteří si vypracovali první větší příležitost k průlomu skóre, jenže Uzuniho hlavička se ani po lákavé Binakuově nabídce z přímého kopu neujala. Místo toho ve čtrnácté minutě udeřili hosté. Ryan Fraser potvrdil excelentní klubovou formu z Bournemouthu i v dresu národního týmu, když převzal pobídku Christieho, zasekl si míč do středu pole a přesnou ranou pravačkou z hranice šestnáctky poslal Skoty do vedení. Šlo o jeho vůbec první reprezentační zásah.

Od té chvíle to již s Albánci vypadalo čím dál bleději, neboť nedlouho po inkasované brance neudržel nervy na uzdě kapitán Mavraj, jenž za "hlavičku" na Christieho uviděl od sudího Bezborodova nekompromisní červenou kartu. Skotové následnou přesilovku hodlali zužitkovat ještě do přestávky, což se jim po řadě neproměněných šancí nakonec na poslední chvíli skutečně podařilo. Přísné odpískání nastřelené ruky Manaje vyústilo ve výhodu pokutového kopu, kterým Steven Fletcher nepohrdl a stanovil poločasové skóre 2:0.

Pouhých deset minut po změně stran navíc hosté skórovali potřetí a hned v zárodku tak zadusili jakékoli zbytky albánských nadějí na nečekaný zvrat. Po dalším dobrém pasu Christieho se v samostatném úniku ocitl James Forrest a stejně jako Fraser potvrdil skvělou klubovou formu svým premiérovým gólem v reprezentaci. Tahoun Celticu pak navíc přidal ještě jednu trefu, když chladnokrevně skóroval po Fraserově zpětném pasu a stanovil tak konečné skóre 4:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Dron

Co je to za kec, že Skotsko musí oba zápasy vyhrát, aby měli šanci postoupit? Pokud dnes remizují a pak porazí Izrael (4 body), tak budou mít celkem 7 bodů, čili o bod víc než Izreal, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tiež si myslím, dúfam, že Skoti budu lepsi v skupine ako Izrael mam ich na velkom tikete najviac ma mrzi ze Irael hra teraz obre a Skoti maju velku marodku, ano mas pravdu ani mne to nejde do hlavy vsak remiza keby dnes 4 body a keby s panovou poocou doma vyhrali nad Iraelom mali by 7 bodov niekto asi nevie ratat zaujimave ze aj na Skotskej stranke pise ze musia Skoti vyhrat oba zapasy https://www.scottishfa.co.uk/news/match-preview-uefa-nations-league-albania-v-scotland/?rid=13925

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele