2. kolo
19.08.2023 19:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Jude Bellingham (© AFP)

Brzký úder odchovance Real nepoložil. Bellingham si do Španělska přivezl střelecké kopačky

Real Madrid ve druhém kole LaLigy zvítězil na hřišti Almeríe 3:1. Cesta za ziskem všech bodů se ale nerodila snadno, neboť již ve třetí minutě favorit po trefě vlastního odchovance Sergia Arribase, jenž kádr Los Blancos opustil před touto sezonou, ztrácel. Bílý balet naopak posílil Jude Bellingham a ten dvěma góly otočil skóre, čímž navázal na přesný zásah z úvodního soutěžního vystoupení na Pyrenejském poloostrově. Rojiblancos na hvězdného soupeře nestačili poosmé v řadě.

Real Madrid zasáhla v prvním zápase proti Bilbau další těžká rána, když si kolenní vazy přetrhl klíčový stoper Éder Militao, jenž měl společně s Thibautem Courtoisem vynechat téměř celou sezonu. Los Blancos už však stihli v týdnu sehnat posilu na post gólmana, když na hostování přišel Kepa Arrizabalaga z londýnské Chelsea. Proti domácí Almeríi začal španělský brankář pouze na lavičce, neboť v základu nastoupil Andrij Lunin. Rojiblancos se chtěli pokusit o překvapení a porazit Bílý balet poprvé od roku 2008.

K přerušení nepříznivé série vykročili již ve třetí minutě, kdy si na centr Lucase Robertoneho do pokutového území naběhl Arribas a prudkou hlavičkou překonal Lunina. Na odpověď Bílého baletu se čekalo pouze do 19. minuty, kdy se po sérii odrazů ve vápně dostal míč až k nohám Bellinghama, jenž střelou k tyči vyrovnal. Krátce před koncem úvodní půlhodiny již mohli Los Blancos dokonce vést, projektil Rodryga ale volný prostor na zadní tyči těsně minul.

Ve 34. minutě musel být na druhé straně v pozoru Lunin, jehož reflexy prověřil projektilem ze střední vzdálenosti Iddrisu Baba. Už to vypadalo, že se Real v nastavení přece jen dostane do vedení, trefa Toniho Kroose ale neplatila, neboť jí předcházel nedovolený zákrok Daniela Carvajala.

Fotbalisté Almeríe do druhého dějství vstoupili aktivně, když se v 56. minutě prezentoval akrobatickým zakončením Largie Ramazani. Se střelou belgického útočníka si ale Lunin v klidu poradil. A tak po hodině hry udeřil na druhé straně hřiště Real, když si na Kroosův centr vyskočil nejvýše Bellingham a podruhé v utkání překonal Luíse Maximiana. Rojiblancos se však nevzdávali a i nadále hrozili.

V 71. minutě měl na hlavě vyrovnávací trefu Luis Suárez, kolumbijský útočník ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Skóre se tak měnilo až o dvě minuty později, kdy klid na kopačky Realu vrátil Vinícius Júnior, jenž parádní technickou střelou navýšil vedení hostů. Krátce před koncem byl po centru Luky Modriče blízko navýšení vedení Carvajal, Španěl ale z voleje zakončil pouze do těla připraveného gólmana Almeríe.

Real Madrid tak splnil roli favorita a získal povinné tři body. Dalším soupeřem mu bude 25. srpna Celta Vigo, Rojiblancos se utkají o den později s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele