29. kolo
17.03.2024 14:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Jörgen Strand Larsen (© AFP)

Vyhazov Beníteze nakopl Celtu k vítězství. Pád Sevilly předznamenal výlev En Nesyriho

Sevilla prohrála v domácím utkání 29. kola LaLigy s Celtou Vigo 1:2. Hosté vstupovali do střetnutí pod vedením nového lodivoda Claudia Giráldeze, kterému přidělal na čele vrásky už v 18. minutě Youssef En Nesyri. Marocký útočník po změně stran ukázal i svou stinnou stránku, když po nechtěném vystřídání kopal do bedny s lahvemi a hádal se s vlastním koučem. Chvíli nato Celta vyrovnala zásluhou náramné trefy Carlese Péreze, na kterého ještě v závěru navázal vítěznou patičkou Jörgen Strand Larsen. Trenér Viga tak prožil příjemný debut na lavičce Los Celestes.

Los Hispalenses byli prvním vyzyvatelem Celty Vigo od jejího vyhazovu Rafaela Beníteze. Andalusané z posledních sedmi klání padli jen jednou a to těsně s Realem Madrid, druhý velkoklub z hlavního města Atlético navíc dokázali přemoci. Právě vysoká prohra s Bílým baletem v minulém kole byla poslední kapka pro vedení Celty, nového kouče Giráldeze tak čekala proti Rojiblancos zkouška ohněm.

Uhasit žízeň po kýženém úspěchu mohl již ve třetí minutě Iago Aspas, odražený míč z nebezpečného centru ale zkušeného kanonýra nezastihl ve vyložené šanci a nakonec přestřelil. Zato Sevilla předvedla v 18. minutě lekci v efektivitě, když tváří v tvář gólmanovi nezaváhal En Nesyri a první střelou na bránu v utkání poslal Rojiblancos do vedení. Aspas byl u šance na začátku i konci půle, ve 43. minutě totiž jednu vytvořil pro Larsena, ten však tutovce před brankářem nedodal razanci ani přesnost.

I vstup do druhého dějství přinesl gólovou příležitost Aspase, přízemní vybídku ke střele zevnitř vápna ale 36letá legenda Viga jen prodloužila těsně za vzdálenější tyč. Kolem 60. minuty domácí hned čtyřikrát neuspěli v nadějné příležitosti, dva ze smolných pokusů měl na svědomí Isaac Romero. Moto "když nedáš, dostaneš" Seville názorně vysvětlil v 72. minutě Pérez, jenž z rohu vápna zakroutil ránu do bližší šibenice. Na něj ještě hezčím zakončením navázal Larsen, zády k brance totiž patičkou uklidil centrovaný míč za záda brankáře.

Ve zkoušce ohněm tak nový kouč uspěl. Další ligový zápas čeká Celtu až 31. března po reprezentační přestávce doma proti Vallecanu, Sevilla pojede o den dříve na hřiště Getafe.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele