24. kolo
11.02.2024 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Sevilly (© AFP)

Atlético Madrid přišlo na hřišti Sevilly o body i ofenzivní oporu

Sevilla zvítězila ve 24. kole LaLigy před vlastními fanoušky nad Atlétikem Madrid 1:0. K nečekanému skalpu nakročili Los Hispalenses už v 15. minutě, kdy prodloužený míč usměrnil mezi tři tyče Isaac Romero, jenž tak bodoval již ve čtvrtém ligovém utkání v řadě. Los Colchoneros navíc v zápase přišli i o svého nejlepšího střelce Álvara Moratu, který v slzách střídal kvůli zraněnému kolenu.

Sezona Sevilly se zřejmě nemohla vyvíjet o moc hůře, v posledním kole však na stadionu Vallecana přece jen svitla naděje v lepší zítřky, když klub z Andalusie vyhrál 2:1. Tentokrát jej čekala další konfrontace s madridským celkem, a to Atlétikem, jemuž se příliš nepodařil pohárový střet s Bilbaem, v němž Los Indios přišli o měsíční šňůru bez porážky.

Ani duel v Andalusii nezačal podle představ Indiánů. Lucas Ocampos prodloužil centrovaný balon až na Romera, jenž z bezprostřední blízkosti hlavou nezaváhal. Ve 23. minutě pohroma málem pokračovala, když si na letící balon opět naskočil střelec úvodní branky. Tentokrát však skvělým zákrokem zasáhl Jan Oblak. Na druhé straně hřiště se ukázal Samuel Lino zakončující rychlou akci těsně vedle levé tyče. Aktivní Romero si krátce před půlhodinou hry našel opět prostor, odkud vyprodukoval ránu mířící pouze do břevna. V závěru poločasu se řítil na Orjana Nylanda osamocený Álvaro Morata, Nor se nezalekl a zabránil útočníkovi ve skórování.

Krátce po začátku druhé půle domácí obraně utekl Memphis Depay, z úhlu se pokusil o obstřel gólmana, ale netrefil bránu. Na opačném konci hřiště lepší zakončení předvedl Ocampos a překonal Oblaka. Gólovou radost mu však přerušil rozhodčí se zvednutým praporkem. Atlético nechtělo prohrát, nicméně slabý pokus Lina přímo do náruče Nylanda k vyrovnání nevedl. Ani v závěrečných minutách nevznikl větší tlak vedoucí k ohrožení domácí brány.

Sevilla tak prožila v aktuálním ročníku dosud nepoznané, protože zvítězila dvakrát v řadě. Los Hispalenses se v dalším kole ukážou 17. února ve Valencii, madridský celek tentýž den přivítá Las Palmas.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele