31. kolo
14.04.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Slavící hráči Almeríe (© AFP)

Poslední Almería loupila v Baskicku, La Realu první ligový gól surinamské posily nestačil

Real Sociedad nenavázal na povedenou šňůru tří vítězství v řadě, když ve 31. kole LaLigy pouze remizoval na vlastní půdě s poslední Almeríí 2:2. Pro Basky nezačal zápas vůbec dobře, když se ve 30. minutě prosadil Adrián Embarba. Hostům ale vydržela radost pouhé dvě minuty, než vyrovnal svým první gólem v nejvyšší španělské soutěži Sheraldo Becker. Právě lednová posila, která je původem ze Surinamu, měla prsty i ve druhé brance domácích, jelikož asistovala Mikelovi Oyarzabalovi. Dlouho to vypadalo, že si Baskové dojdou pro čtvrtý triumf po sobě a přiblíží se v tabulce konkurenčnímu Bilbau, v úplném závěru ale srovnal svou druhou trefou v utkání Embarba.

Real Sociedad se po vypadnutí z Ligy mistrů mohl soustředit jen na domácí soutěž a bylo to znát. Baskové po velmi nepovedeném období třikrát v řadě triumfovali, přičemž v posledních dvou kolech neinkasovali jediný gól. Nyní je navíc čekala utrápená Almería, která měla prakticky jistý sestup o úroveň níž.

Celek ze San Sebastiánu málem udeřil z prvního rohového kopu. Centr na přední tyč přetavil v nebezpečnou teč Mikel Merino, jehož pohotový pokus musel mimo tři tyče vyrazit brankář Luis Maximiano. Doklepnout volný balon do odkryté brány se pokusil Oyarzabal, ten si ovšem divoký míč nedokázal zpracovat včas a obránce jej o něj připravil. Kromě této příležitosti z úvodu zápasu se Baskové dopředu příliš netlačili, za což je Almería potrestala ve 30. minutě, kdy se po vyhraném souboji z hranice pokutového území přízemní střelou prosadil Embarba. Odpověď se ale dostavila už o dvě minuty později. Javi Galán centrem z levého křídla nasměroval míč přímo do dráhy špatně střeženého Beckera, který ho jen uklidil na bližší tyč. Překlopit vývoj utkání na stranu Sociedadu mohl v závěru prvního poločasu Martín Zubimendi, zevnitř šestnáctky ovšem pálil pouze do břevna.

Obrana Almeríe držela nerozhodný stav až do 59. minuty. Pak Igor Zubeldia vzduchem nasměroval přihrávku na zadní tyč, kde se nacházel Becker, jenž ji obratem srazil na vzdálenější stranu brány na Oyarzabala a ten měl již snadný úkol. Vyrovnáno mohlo být v 71. minutě, kdy po špatném odhadu domácích obránců a gólmana Álexe Remira připravil střídající záložník Largie Ramazani míč na teč pro Choca Lozana. S jeho pokusem si však Remiro i přes problémy poradil. Světlemodří přišli o výhru v závěru, když Zubeldia po rychlé akci hostů zatáhl ve vápně za dres Lozana a obdržel červenou kartu. Embarba pak přidal z penaltového puntíku svou druhou trefu v utkání.

Baskové tak získali proti Rojiblancos jen bod. V dalším kole je čeká 21. dubna souboj s Getafe, Almería se ve stejný den utká s Villarrealem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele