17. kolo
17.12.2023 16:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Reale Seguros Stadium, Anoeta (© AFP)

Obrana Betisu si po kolapsu s Rangers zlepšila renomé. Sociedad připravily o vítězství ofsajdy

Atraktivní a vyrovnaný boj zakončený bezbrankovou remízou předvedli v 17. kole LaLigy Real Sociedad a Betis. V prvním poločase se hned dvakrát dokázal zdánlivě prosadit André Silva, oba jeho pokusy však musel sudí pro ofsajd zneplatnit a stejný osud potkal i Umara Sadiqa chvíli před koncem. Baskický celek přesto uhájil průběžnou šestou příčku, jež by na konci sezony znamenala postup do pohárové Evropy. Ještě více však budou s konečným výsledkem spokojení hosté, kteří zůstali za svým soupeřem v tříbodovém závěsu.

Fotbalisté Betisu se vraceli do španělské nejvyšší soutěže po velkém zklamání v Evropské lize, kde po porážce s Rangers 2:3 přišli o postup do play off, a museli se tak smířit jen s posunem do Konferenční ligy. Po těžké prohře nečekal ani tentokrát na Andalusany jednoduchý úkol, jelikož se jim do cesty postavil Real Sociedad. Ten naopak od startu sezony předváděl skvělé výkony, které mu kromě prvního místa v tabulce Ligy mistrů vynesly i šestou pozici v LaLize.

Boj o pohárové pozice začal rozvláčně, na první šanci čekala Reale Arena v San Sebastiánu až do 21. minuty. Svého strážce tehdy setřásl Abde Ezzalzouli a ocitl se zcela sám na hranici vápna. Bohužel pro zelenobílé se situace zalekl a pouze jemně přiťukl balon do rukavic gólmana. Vzápětí se zdánlivě vyplnilo pověstné rčení "nedáš, dostaneš", když André Silva nečekanou ranou do středu branky propálil svého jmenovce a kolegu z portugalské reprezentace Ruie Silvu. Branka ovšem neplatila, videorozhodčí identifikoval ofsajdové postavení. Také druhá trefa Andrého Silvy skóre nezměnila, tentokrát si postavení mimo hru všiml již pomezní rozhodčí.

Druhý poločas nabral na obrátkách o poznání rychleji, již ve 49. minutě předvedl Mikel Oyarzabal parádně zahraný volný přímý kop a orazítkoval pravou tyč. O čtvrt hodiny později se mohli radovat naopak hosté, ránu Marca Rocy zpoza vápna však Álex Remiro famózně vytáhl ze šibenice. Prosadit se 15 minut před koncem základní hrací doby mohl také Assane Diao, po pohledné individuální kličkované ale přestřelil brankovou konstrukci. V úplném závěru se radoval Sadiq, zjevně však jakožto náhradník Andrého Silvy zdědil i jeho smůlu, také tato trefa byla kvůli ofsajdu zrušena.

Betis tak dokázal na horké půdě získat alespoň bod. Oba týmy se vrátí do akce již 21. prosince. Baskové změří síly s Cádizem, Andalusané poté vyzvou rozjetou Gironu.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele