10. kolo
21.10.2023 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Sociedad si po dalším madridském selhání připsal výhru. Mallorca v Baskicku znovu neskórovala

Real Sociedad vyhrál v 10. kole LaLigy v domácím utkání nad Mallorkou 1:0. Po většinu času vyrovnaný zápas ve druhé půli rozhodly hlavní postavy světlemodrého útoku, když po přihrávce střídajícího Takefusa Kuby vsítil vítězný gól Brais Méndez. Piráti potvrdili, že na tým ze San Sebastiánu příliš neumí, když mu za posledních devět duelů dokázali vstřelit jedinou branku. V kolonce proher tak zůstali v tabulce u jména Basků jen madridští giganti Real a Atlético.

Domácí fotbalisté se i přes porážku z minulého kola nacházeli v dobré formě, jelikož ve čtyřech předchozích případech, včetně utkání v Lize mistrů, zvítězili a v tabulce španělské nejvyšší soutěže jim patřila šestá příčka. To Mallorca již čtyřikrát v řadě nevyhrála a nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mělo změnit. Celek ze San Sebastiánu totiž nedokázala porazit už v osmi zápasech za sebou, ve kterých navíc vstřelila jediný gól.

K prolomení této nelichotivé vzájemné bilance mohl zavelet krátce po úvodním hvizdu Cyle Larin. Ten se i navzdory lehkému zatažení za dres dostal k zakončení, ale Álex Remiro změnu skóre nepřipustil. O pár minut později dostal kanadský útočník po skvělé přihrávce Daniho Rodrígueze šanci na reparát. V dobré pozici tváří v tvář Remirovi však nechal opět vyniknout španělského gólmana, který jeho pokus vykopl mimo dosah dorážejících hráčů.

"Rumělky" navázaly na svou aktivitu z první půle i v úvodu druhého dějství. Střelu Rodrígueze zpoza vápna nejprve Remiro vyrazil před sebe a následně vykryl i dorážku Larina, jenž už byl ze svých neproměněných příležitostí značně frustrovaný.

V 64. minutě celek z Mallorky na zahozené šance svého útočníka doplatil. Kubo vyslal z pravé strany centr ideálních parametrů, našel hlavu Méndeze a ten poměrně v klidu rozvlnil síť. Pojistku mohl vzápětí přidat po dlouhém výkopu Remira Mikel Oyarzabal, ale Predrag Rajkovič mu dobře načasovaným výběhem zmenšil prostor pro zakončení.

Real Sociedad potvrdil roli favorita a před vlastními fanoušky opět zvítězil. V dalším kole se 29. října představí na půdě Vallecana, Mallorca přivítá o den dříve Getafe.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele