23. kolo
04.02.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Dani Carvajal stíhá Memphise Depaye (© AFP)

Madridské derby Realu bodový polštář nepřineslo, zasloužený bod zařídil Atlétiku Llorente

Real Madrid remizoval ve 23. kole LaLigy s Atlétikem 1:1. Už čtvrté madridské derby v letošní sezoně otevřel po šťastném odrazu Brahim Díaz. Hostující celek dokázal ve druhé půli srovnat, avšak vinou ofsajdu byla branka zpětně odvolána. Fotbalisté Bílého baletu však nakonec před klíčovým duelem s Gironou svůj náskok v lize nenavýšili, jelikož v posledních momentech nastavení ochromil Santiago Bernabéu Marcos Llorente.

Ačkoliv se jednalo již o třetí madridské derby v rozmezí měsíce, fanoušci byli opět plní očekávání. Předchozí lednová střetnutí v Superpoháru či Copa del Rey totiž nabídla fantastický fotbal s celkem 14 góly, a to i díky tomu, že se v obou utkáních prodlužovalo. Favoritem na zisk tří ligových bodů sice byl Real Madrid, nicméně Carla Ancelottiho děsila situace v obraně, v níž zůstal jediným zdravým stoperem Nacho Fernández.

Nejdříve se však zapotila defenziva Atlétika, když průnik Juda Bellinghama hasil až v souboji bývalých spoluhráčů z Dortmundu Axel Witsel. Záhy už zasahoval Jan Oblak, který kryl přízemní ránu Díaze. Na druhé straně vyzkoušel v útočném úvodu Andrije Lunina střelou na zadní tyč Álvaro Morata, Ukrajinec si s těžkým pokusem poradil. Skóre se tak měnilo až ve 20. minutě. Po sérii náhodných odrazů se dokutálel míč v malém vápně na kopačky Díaze, jenž se zblízka proti Oblakovi nemýlil. Vyrovnat mohli krátce po sobě hlavičkující Witsel a Stefan Savič, gólman Lunin ale zůstal nepřekonán. Před pauzou byl blízko k úspěšné trefě ještě Saúl Ňíguez, také jemu ale při nepřesném zakončení chyběl kousek štěstí.

Krátce po návratu ze šaten se už Atlético gólu dočkalo, když již několikáté zakončení hlavou vyšlo Savičovi, který usměrnil do sítě pas od rohového praporku. Do radosti Los Colchoneros ale strčil prsty videorozhodčí, podle jehož názoru překážel chytajícímu Luninovi v ofsajdu se pohybující Ňíguez. Odvolaný gól probudil Real, jenž si poté vytvořil několik slibných příležitostí. Hned dvakrát se ve vápně nebezpečně pohyboval Bellingham, ani jeden jeho pád ale nebyl oceněn penaltou. V 70. minutě pak mohl korunovat vynikající výkon Díaz, z úhlu ale o vlásek minul bránu. Záhy se znovu vyznamenal Lunin, který vyrazil šikovnou patičku Antoineho Griezmanna. Z výhry se ale nakonec Bílý balet neradoval, v úplném závěru totiž hlavičkou vyrovnal Llorente.

Prestižní klání o hlavní město Španělska tak svého vítěze nenašlo. Real v příštím kole přivítá 10. února Gironu, Atlético se představí o den později na stadionu Sevilly.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele