4. kolo
02.09.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Willian José (© AFP)

Rayo ledová sprcha k zisku bodů neprobrala. Oblíbeného soupeře Betisu skolil Willian José

Hráči Betisu hodili za hlavu nepovedený zápas s Bilbaem a ve čtvrtém kole LaLigy porazili na vlastní půdě Rayo Vallecano 1:0. Hosté přijeli do Andalusie s jasným cílem - zlepšit svůj výkon a nenapodobit sedmigólový debakl z minulého klání proti Atlétiku Madrid. Herní projev se jim sice zlepšit povedlo, po změně stran ovšem utnul jejich naděje na body Willian José. Brazilský kanonýr se prosadil od startu ročníku již potřetí, což jej posunulo na dělené druhé místo v tabulce střelců celé soutěže. Rayo tak nevyhrálo už 12. vzájemný duel v řadě.

Hráči Betisu vydolovali z velmi těžkých tří zápasů čtyři body, když se postupně střetli s Villarrealem, Atléticem Madrid a Bilbaem. V posledním klání právě s baskickým celkem ale jejich obrana vyhořela, z čehož nakonec vznikla prohra 2:4. Radost však dělal fanouškům El Glorioso Isco, jenž byl ve všech kláních prozatím nejlepším hráčem Andalusanů. Na jejich půdu tentokrát přijelo Vallecano, jež se muselo vzpamatovat z obrovského debaklu proti Los Colchoneros, se kterými padlo 0:7.

Úvodní minuty opanovali hráči Betisu, drtivou většinu času si ale nahrávali jen kolem poloviny hřiště. Hosté se snažili hrozit především z rychlých protiútoků, ani jejich snažení se ale neshledávalo s úspěchem. První přesně mířený pokus tak přišel až ve 23. minutě z kopačky Isiho Palazóna, mnoho starostí ale Rui Silvovi nenadělal. Po půlhodině utkání se na hřiště začal snášet silný déšť, ani ten však větší šance nepřinesl.

První nebezpečná příležitost se urodila až krátce po změně stran, když Isco pálil uvnitř vápna. Jeho pokus ale orazítkoval pouze tyč. Z otevření skóre se promočené ochozy mohly radovat záhy. V 53. minutě se totiž krásně umístěnou ranou z přímého kopu pochlubil Willian José. Po hodině hry mohl pojistit vedení Isco, proti jeho střele z úhlu ale zasáhl Stole Dimitrievski. Naopak srovnat mohl v 73. minutě Álvaro García, jeho rána z první na bližší tyč ovšem bránu minula. Ještě nebezpečnější byl o pět minut později Radamel Falcao, který dorážel po nejistém zákroku Silvy. Avšak ten svoji chybu napravil obětavostí, kdy skočil střelci pod nohy.

Betis tak na vlastní půdě potvrdil roli favorita a získal tři body. Po reprezentační pauze jej však bude čekat o poznání těžší úkol, jelikož se 16. září střetne s Barcelonou. Rayo přivítá o den dříve doma Deportivo Alavés.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele