23. kolo
04.02.2024 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nabil Fekir střílí na branku Getafe (© AFP)

Isco dal při prožlucené remíze s Getafe vzpomenout na nejslavnější roky kariéry

Getafe si ve 23. kole LaLigy odvezlo ze hřiště Betisu remízu 1:1. Konečný výsledek určila již první půle, kdy oba celky proměnily pokutový kop. Na straně madridského klubu se z bílého bodu v osmé minutě nemýlil Mason Greenwood, v zeleno-bílém dresu pak stejným způsobem srovnal Isco. Zkušený španělský záložník si připsal šestou branku v ročníku, což je více než v jeho pěti předešlých ligových sezonách dohromady. Kromě ryze fotbalových věcí zápas nabídl i množství vyhrocených situací, které donutily rozhodčího vytáhnout celkem 11 žlutých karet.

V ofenzivních řadách Betisu došlo ke konci přestupového období k velkým změnám. Klub postupně opustili Borja Iglesias a Luiz Henrique, místo nichž přišli Cédric Bakambu a Chimy Ávila. Ani jedna z nových posil sice nemohla nastoupit, domácí to ale nemuselo mrzet, neboť defenziva Getafe byla v posledních pěti ligových duelech druhou nejprostupnější.

To se málem potvrdilo už ve třetí minutě, kdy Isco obdržel přesný průnikový pas do vápna a rychlou kličkou oklamal gólmana. Dostal se však do příliš velkého úhlu, a tak ještě přihrával dobíhajícímu Nabilu Fekirovi. Ten ale ve stoprocentní šanci trefil clonícího obránce. Zahozenou příležitost domácích potrestal krátce nato Greenwood proměněnou penaltou, kterou sám vybojoval. Bezradně působící Betis vysvobodil až po půlhodině zápasu videorozhodčí, když odhalil faul Juanmiho Latasy v šestnáctce hostů. Míč si na bílý puntík postavil Isco a střelou k levé tyči vyrovnal.

Po výměně stran se obraz hry prakticky nezměnil a diváci byli nadále svědky vyrovnané partie s velkým množstvím osobních soubojů. V 65. minutě se na krátký okamžik zdálo, že ofenzivní trápení Betisu prolomil přesně hlavičkující Germán Pezzella, pomezní sudí ale odhalil ofsajdové postavení argentinského stopera. Vrátit náskok hostům z hlavního města se následně pokusil Omar Alderete, jenže jeho pohotová rána prosvištěla kousek od pravé tyče. Obránce Getafe byl v samotném závěru přesnému zásahu ještě blíže, Jihoameričanova pumelice se však jen otřela o brankovou konstrukci. Nepříliš povedené vystoupení Andalusanů poté podtrhlo zranění Isca.

Vzájemný zápas těchto dvou celků tedy i podruhé v řadě skončil remízou. Zelenobílí v příštím kole vyzvou 9. února Cádiz, Getafe o dva dny později sehraje duel proti Celtě Vigo.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele