16. kolo
09.12.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Cyle Larin (© AFP)

Mallorca výhrou přeskočila Sevillu. Tříbodovou kořist zajistila Pirátům neproduktivní posila

Mallorca porazila v 16. kole LaLigy hosty ze Sevilly 1:0 a dočkala se teprve druhého vítězství v aktuálním ročníku. Tříbodový zisk zařídil "Rumělkám" Cyle Larin, který se prosadil poprvé po svém letním příchodu do týmu z Baleárských ostrovů. Protrhl tak velkou střeleckou smůlu, jelikož dosud platil za nejčastěji zakončujícího hráče nejvyšší španělské soutěže bez přesného zásahu. Domácí díky výhře, na níž měl velkou zásluhu i skvěle chytající brankář Predrag Rajkovič, poskočili na 15. příčku o bod právě před trápící se Rojiblancos.

Mallorca pokračovala ve špatném startu do ligy, když proti Alavésu uhrála vlažnou remízu 0:0, a v důsledku toho se před tímto kolem nacházela jen těsně nad pásmem sestupu. Její série 10 zápasů bez výhry byla nejdelší pod koučem Javierem Aguirrem a nejhorší od 11 duelů bez triumfu v ročníku 2012/2013. Do podobně špatné formy se ale dostala i Sevilla, která v nejvyšší španělské soutěži zvítězila naposledy na konci září.

Andalusané vstoupili do utkání velmi aktivně a již ve čtvrté minutě mohl využít jejich rychlý protiútok Lucas Ocampos. Argentinec zkusil štěstí z ostrého úhlu, pozorného Rajkoviče ale nepřekonal. Jako první se proto v 11. minutě prosadili Piráti. Larin napálil uvnitř šestnáctky poskakující míč a uklidil ho přesně k bližší tyči.

Do další vyložené šance se dostal až v závěru poločasu podruhé v duelu Ocampos. Tentokrát Rajkoviče prověřil razantní hlavičkou, Srb však předvedl fantastický zákrok a konečky prstů míč vytěsnil do bezpečí. V nastaveném čase první půle ještě vyslal ostrý projektil směřující pod břevno Juanlu Sánchez, jenže ani on na domácího gólmana nevyzrál.

Sevilla se tlačila za vyrovnáním i po změně stran. Blízko přesnému zásahu se v 60. minutě ocitl Sergio Ramos, prudkou hlavičku po rohovém kopu ale opět zneškodnil zdánlivě nepřekonatelný Rajkovič. Ten však o chvíli později přece jen kapituloval poté, co Adriá Pedrosa rozvlnil síť dělovkou zpoza vápna. Jeho ránu nicméně podle názoru sudího jemně tečoval loktem Youssef En Nesyri a po dlouhém zkoumání na videu gól nebyl uznán.

Červenobílí museli v závěru více otevřít defenzivu, čehož málem využil Antonio Sánchez. Střídající záložník se sám řítil na Marka Dmitroviče, tváří v tvář zkušenému brankáři ovšem selhal.

Duel dvou trápících se celků tak nakonec ovládla Mallorca. Los Bermellones se v dalším ligovém kole střetnou 17. prosince s Almeríi, Sevilla změří o den dříve síly s Getafe.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele