25. kolo
18.02.2024 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Takefusa Kubo (© AFP)

Kapitán Mallorky opět neudržel jazyk za zuby. Sociedad sejmul soupeře v nastavení

Hráči Realu Sociedad zvítězili ve 25. kole LaLigy na hřišti Mallorky po dramatickém závěru 2:1. Hned v úvodu šel sice outsider do vedení, nicméně náskok ostrovního celku nevydržel ani do přestávky. Za hosty se totiž trefil po necelém měsíci gólového půstu Basků bývalý hráč domácích Takefusa Kubo. Rumělky navíc musely dohrávat zápas v oslabení po dětinském vyloučení kapitána Antonia Raílla, který stejně jako v nedávném utkání Copa del Rey obdržel červenou kartu za protesty. V emotivním nastavení druhého dějství pak přetavil početní výhodu hostů ve vítězný zásah Mikel Merino.

Real Sociedad měl za sebou v posledních týdnech několik nepovedených zápasů. V minulém kole padli Baskové doma s Osasunou a v osmifinále Ligy mistrů nestačili na PSG. V nabitém programu si mohli alespoň částečně spravit náladu proti Mallorce. Ta se sice stále nacházela blízko sestupové zóně, v předchozím klání ale vyzrála na Vallecano.

Baskové ovšem nezačali vůbec ideálně. Skóre otevřel domácí záložník Antonio Sánchez, jehož střela ze střední vzdálenosti zapadla do sítě. Na brzký inkasovaný gól se snažili hosté odpovědět aktivitou a kontrolou hry, dlouho si však žádnou zajímavou akci nevytvořili. Obrana Rumělek přesto nevydržela ani do konce poločasu. Jejím přemožitelem se stal mladý křídelník Kubo, když z hranice šestnáctky vyrovnal. V závěru nastaveného času navíc obdržel Raíllo dvě žluté karty v rozmezí několika vteřin, a tak měl alespoň jistotu teplé sprchy.

Využít početní převahy mohli hosté po přímém kopu z nebezpečné vzdálenosti. Po přiťuknutí ovšem střela Hamariho Traorého skončila na tribunách. Daleko blíž k úspěchu byl střídající Ander Barrenetxea, jeho pokus ale prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Rozhodující úder tedy přišel až v nastaveném čase, kdy Merino naběhl na přesný centr a hlavou posunul La Real ke třem bodům.

Real Sociedad tak prolomil své trápení a z Mallorky si odvezl vítězství. V následujícím kole svede 23. února souboj s Villarrealem, Rumělky změří o den později síly s Deportivem Alavés.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele