11. kolo
28.10.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

José Bordalás (© AFP)

Remízoví králové se osamostatnili na trůnu. Mallorca střeleckou převahu opět nezúročila

Mallorca si v 11. kole LaLigy na vlastním hřišti rozdělila body s Getafe po výsledku 0:0, díky čemuž se oba celky osamostatnily na děleném prvním místě v počtu remíz v probíhajícím ročníku, kterých oba nasbírali po šesti. Domácí s hosty rovněž spojovala nedostatečná kvalita v útočné třetině hřiště. Střeleckou převahu si sice dokázal vytvořit tým z Baleárských ostrovů, v rozhodujícím momentu však podržel klub z madridského předměstí gólman David Soria.

Podvečerní duel ve španělské Mallorce svedl k souboji dva specialisty na dělbu bodů. Domácí Rumělky si dělily body již v pěti duelech letošního ročníku, přičemž zvítězit dokázaly pouze jednou. V tabulce se tak potácely těsně nad sestupovým pásmem. Stejný počet nerozhodných zápasů měli na svém kontě i fotbalisté Getafe, kteří právě remízou ukončili čtyři poslední střetnutí.

Utkání začalo ve vysokém tempu se šancemi na obou stranách. Jednu z nich dokonce dokázal celek z Baleárských ostrovů využít. Kvůli ofsajdu, který brance předcházel, však gól nemohl platit. Domácí byli přece jen nebezpečnější a zdálo se být otázkou času, než si připíší první regulérní branku. Defenziva klubu z hlavního města Španělska ale pracovala na jedničku a pokusům Rumělek statečně odolávala. S přibývajícími minutami na časomíře se do zápasu více dostávalo i Getafe, kterému se ale také nedařilo najít způsob jak přerušit střelecký půst.

Po změně stran měli navrch hráči ostrovního mužstva, kteří se prezentovali i několika střeleckými pokusy mířícími na branku soupeře. Proti nim se ale vytáhl bezchybně chytající Soria. Hru navíc kouskovaly nedovolené zákroky přicházející především z řad hráčů madridského mužstva, které činily vstřelení branky o to náročnější.

Bitva dvou remízových specialistů tak dospěla k očekávanému konci. V následujícím kole se 4. listopadu Rumělky střetnou s Betisem, Azulones změří o dva dny později síly s Cádizem.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele