7. kolo
26.09.2023 21:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Katalánský korzár Raphinha připravil Piráty o dokonalý lup. Mallorce nestačil ani skvělý Muriqi

Fotbalisté Mallorky remizovali v sedmém kole LaLigy před vlastními fanoušky s Barcelonou 2:2. Vedoucího celku z Katalánska se Piráti nezalekli a především zásluhou urostlého Vedata Muriqiho, který nejprve branku sám vstřelil a u druhé asistoval, se dvakrát ujali vedení. Blaugranas však pokaždé našli odpověď, neboť počin kosovského kanonýra napodobil rovněž přesným zásahem i gólovou přihrávkou Raphinha. Skóre duelu uzavřel v 75. minutě teprve při svém druhém startu v nejvyšší španělské soutěži Fermín López.

Barcelona byla po šesti odehraných kolech ve Španělsku poměrně suverénní a s pouhou jednou ztrátou se nacházela na první příčce tabulky. Šestizápasová šňůra vítězství málem skončila v minulém klání proti Celtě Vigo, s níž Blaugranas prohrávali už o dva góly, nicméně v posledních 10 minutách přišel famózní comeback. Mallorku, která dosud poznala chuť vítězství pouze jednou, tak nečekal vůbec jednoduchý úkol.

Domácí však začali zápas aktivně a proti favoritovi duelu nepůsobili vůbec zakřiknutě. Už v osmé minutě způsobili katalánské defenzivě problémy důrazným napadáním, po kterém se dostal uvnitř šestnáctky k míči Antonio Sánchez. Jeho první nahrávku sice zblokoval protihráč, ta druhá už ale našla Muriqiho, jenž z předbrankového prostoru prokázal zabijácký instinkt a poslal Mallorku do vedení. Kosovský útočník se dostal během první půle i do dalších příležitostí, byl to ale hostující Raphinha, kdo pohnul chvíli před pauzou kolonkou vstřelených branek poté, co vyslal prudkou ránu z hranice vápna přesně k levé tyči. V nastavení první půle se ale o ten pravý gól do šatny postarali domácí, které po Muriqiho prodloužení rozjásal v pádu zakončující Abdón Prats.

Po změně stran tempo utkání trochu upadlo, neboť Rumělky nemusely nikam pospíchat, čemuž také přizpůsobily taktiku. V 65. minutě ale pronikl do vápna Lamine Yamal, kterého na první pohled sestřelil domácí obránce José Copete. Po intervenci videorozhodčího byl však hlavní sudí povolán k obrazovce, kde dostupné záběry vyvrátily jeho původní výrok, a penaltu tak odvolal. Vyrovnání se hosté dočkali až čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy se na konci parádní týmové kombinace ocitl přesně zakončující López.

Mallorca tak na domácí půdě dokázala Barcelonu přibrzdit a získat cenný bod. V dalším kole se utká 30. září s Vallecanem, Blaugranas změří o den dříve síly se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele