23. kolo
05.02.2024 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Youssef En Nesyri (© AFP)

Marocký navrátilec zlomil v Madridu sevillské strádání

Vallecano podlehlo v dohrávce 23. kola LaLigy Seville 1:2 a znovu ztratilo body před vlastními fanoušky. Dvěma přesnými zásahy z první půle se o to postaral marocký útočník Youssef En Nesyri, jenž se v sestavě Rojiblancos objevil z důvodu reprezentačních povinností po více než šesti týdnech. Za Rayo dokázal gólově odpovědět pouze výborně hrající Isi Palazón, a hostující celek tak ve španělské nejvyšší soutěži zvítězil poprvé po pěti duelech.

Sevilla přijížděla do Madridu se sérií pěti ligových zápasů bez vítězství, přičemž se nacházela až na 17. příčce, kde ji od sestupové zóny dělilo jen lepší skóre. Ke světlejším zítřkům se mohla nastartovat na půdě Vallecana, které před zraky vlastních fanoušků už třikrát v řadě neskórovalo a od startu sezony na svém hřišti vyhrálo jen jednou.

Po opatrném úvodu se hned z první větší šance prosadila Sevilla. Nečekaně odražený míč od nešťastného Aridaneho Hernándeze sebral za domácí defenzivou En Nesyri, jenž neměl problém skórovat k levé tyči. Odpověď Raya přišla ve 29. minutě. Alfonso Espino poslal centr do vápna na nabíhajícího Palazóna, jenž předskočil svého strážce a šťastným obloučkem přeloboval Orjana Nylanda. Holohlavý špílmachr zkoušel své štěstí záhy znovu, z osy hřiště se ale jeho rána mezi tři tyče těsně nevešla. Aktivní Palazón těsně před pauzou zakončoval i přímý kop, který ovšem Nyland kryl a vzápětí založil rychlý brejk. Ten skončil až už zakončujícího En Nesyriho, který nachytal Stoleho Dimitrievskiho střelou na bližší tyči.

Vallecano se po pauze hnalo za vyrovnáním. V 55. minutě se ve velké příležitosti ocitl Sergio Camello, hlavičkoval však těsně nad. Hned nato měl mladý Španěl šanci na reparát, nahrávku Álvara Garcíi ale usměrnil jen do Nylanda. Norský gólman se v 58. minutě znovu vyznamenal proti neúnavnému Palazónovi, jenž po kličkované skrze vápno trefil jen jeho nataženou paži. Sevilla mohla z ojedinělého útoku uklidnit své nervózní fanoušky pojišťující trefou, Lucas Ocampos ale svůj náběh za obranu zakončil jen trefou do tyče. Mrzet jej to však nemuselo, jelikož jeho kolegové v obraně zvládli další ofenzivní ataky Raya ustát.

Sevilla tak prohloubila mizernou domácí formu Vallecana a odvezla si důležité tři body. Oba týmy se vrátí zpět do akce 11. února. Rayo změří síly s Mallorkou, Rojiblancos vyzvou doma Atlético Madrid.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele