8. kolo
30.09.2023 16:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Vallecana (© AFP)

Raný gól usadil Rayo do letargického spánku. Bodové probuzení přineslo až šílené nastavení

V osmém kole LaLigy remizovalo Rayo na domácí půdě s Mallorkou 2:2. Domácí vstoupili do duelu s chutí a už ve čtvrté minutě se radovali z vedení, jenže postupem času jejich aktivita klesala. To nejdříve vyústilo ve vyrovnávací gól a po změně stran také v branku Antonia Sáncheze, která se dlouho jevila jako vítězná. Na konci dlouhého nastavení ale dostal možnost zahrávat pokutový kop domácí Radamel Falcao, jenž sice svůj první pokus neproměnil, kvůli brzkému vyběhnutí brankáře nicméně kopal ještě jednou a napodruhé se již nemýlil.

Mallorca od startu ročníku poznala chuť vítězství pouze jednou. Za úspěch však mohla brát poslední zápas s Barcelonou, ve kterém dokázala uhrát doma remízu 2:2. Na dobrý výkon chtěly Rumělky navázat proti Vallecanu, jež ve třech posledních vzájemných duelech vždy porazily, přičemž hned dvakrát neinkasovaly. Madridský celek sice třikrát v řadě neprohrál, poslední zápas jej ale příliš potěšit nemohl, protože v Cádizu uhrál pouze bod.

Na předchozí utkání dal před domácím publikem rychle zapomenout Álvaro García, jenž po ideální přihrávce ve čtvrté minutě procedil míč skrz nohy brankáři Predragu Rajkovičovi. Kurzový favorit z hlavního města i nadále kontroloval hru a trpělivě vyčkával. Mallorca nevykazovala přílišnou aktivitu směrem k brance Stolea Dimitrievskiho. To však neplatilo pro Vedata Muriqiho, klíčového snajpra Pirátů. Ten si ve 33. minutě naskočil na centrovaný míč, nicméně jeho zakončení bylo z kategorie těch horších. Mrzet ho to ale dlouho nemuselo, krátce před koncem první půle se kosovský útočník prosadil už gólově a s posvěcením videorozhodčího si mohl užít oslavu svého čtvrtého gólu v dosavadním průběhu sezony.

Po změně stran si první vážnou příležitost ke skórování vytvořil Kike Pérez, který ale tváří v tvář brankáři Rajkovičovi trestuhodně selhal. Příležitost k odpovědi dostali tedy hosté a ti ji využili dokonale. V 59. minutě zužitkoval milimetrově přesnou přihrávku Sánchez a po nechytatelné střele poslal svůj tým do vedení. Opaření Los Vallecanos najednou ztratili přehled a zatáhli se do obrany, čímž se logicky připravili o možnost zvrátit pro ně nepříznivý vývoj utkání. V nastaveném čase po zdlouhavém zkoumání ruky ve vápně byl přisouzen pokutový kop Rayu, který až na podruhé proměnil Falcao, a zajistil tak na poslední chvíli cennou remízu.

Vallecano tak doma na Mallorku nevyzrálo, získalo však potřetí v řadě bod. Oba celky sehrají další utkání 7. října, Rumělky změří síly s Valencií, Rayo se poté utká se Sevillou.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele