16. kolo
11.12.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas mezi Rayem a Celtou skončil bez branek (© AFP)

Rayo tuhý odpor soupeře z Viga nezlomilo. Herní převaha domácích ztroskotala na zakončení

Rayo Vallecano nevyužilo skvělé vzájemné bilance nad trápící se Celtou Vigo a v dohrávce 16. kola LaLigy získalo jen bod za remízu 0:0. Výrazněji aktivnější domácí narazili zejména na dva problémy, a to nepohlídaná ofsajdová postavení a důležité zákroky brankáře hostů Vicenta Guaity. Raúl de Tomás, povzbuzen nedávnou pohárovou výhrou a zaznamenaným vítězným gólem, byl několikrát blízko teprve druhé trefě sezony v soutěžních kláních, té se ale nedočkal. Vigo tak i zásluhou nepřesností soupeře získalo cenný bod, čímž udrželo kontakt s týmy nad sestupovým pásmem.

Vallecano na startu ročníku připomínalo tým, který zejména v první polovině minulé sezony dotíral na pohárové příčky, tentokrát však jeho propad formy nastal o poznání dříve. Rayo, jež bylo známo svou silou v domácím prostředí, zatím vyhrálo před vlastními fanoušky jediný ze sedmi zápasů, jeho potíže ale byly nicotné v porovnání s těmi Celty Vigo. Ta dokonce slavila jediné vítězství v součtu všech ligových klání, a to na začátku září proti otloukánkovi z Almeríe.

Oba týmy se snažily útočit od samého začátku, síť se poprvé rozvlnila již v 10. minutě. Radost Floriana Lejeuneho z doklepnutí ale trvala jen okamžik, neboť se Raúl de Tomás nacházel v jasném ofsajdu. Španělský útočník si napodruhé své postavení již pohlídal, Vicente Guaita ale míč odrazil a z následné dorážky Isiho Palazóna nemusel mít nakonec strach, neboť vysoko přeletěla břevno. Neúspěšné příležitosti jen podtrhly aktuální rozpoložení obou celků, ačkoli de Tomás byl brance opravdu blízko, a to ve 45. minutě, kdy jeho prudkou a přesnou hlavičku zvládl vyškrábat do bezpečí gólman Guaita.

Ani druhý poločas nikterak nenasvědčoval gólovým hodům. Guaita nepřestával udivovat svými zákroky, kterými držel hosty v kontaktu navzdory jasné převahy Vallecana. Krátce po uplynutí poločasové přestávky vychytal tentokrát přesnější ránu Palazóna, jemuž nepomohl ani rychlý sprint směrem k brankářově bráně. Guaitova soupeření tváří v tvář s de Tomásem ukončilo až vystřídání domácího útočníka po 70 minutách. Jeho roli však velezkušený Radamel Falcao nepřevzal, a na gól tak diváci v Madridu čekali marně.

Celta se tak dlouho vyhlíženého vítězství na stadionu Campo de Futbol de Vallecas nedočkala, přesto získala důležitý jen bod. V příštím kole přivítá 16. prosince Granadu, Vallecano bude hrát o den dříve v Pamploně proti Osasuně.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele