38. kolo
25.05.2024 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nico Williams (© AFP)

Vallecano při oslavách 100letého výročí padlo s pohárovým šampionem

Rayo Vallecano podlehlo ve 38. kole LaLigy na vlastním hřišti Athleticu 0:1. Domácí fanoušci si před utkáním s letošním vítězem španělského poháru připomněli blížící se 100. výročí založení madridského klubu a k oslavám velkého jubilea se evidentně chtěli připojit i hráči na trávníku, kteří soupeře výrazně přestříleli. Žádnou ze svých šancí však proměnit nedokázali a naopak v 67. minutě sami inkasovali, když ze skvělého průniku Álexe Berenguera těžil skórující Nico Williams.

Fotbalisté Athleticu sice nedosáhli na čtvrtou příčku a tedy účast v Lize mistrů, i přesto však mohli být se sezonou spokojeni. Kromě zisku trofeje ze španělského poháru se totiž probojovali alespoň do Evropské ligy. I domácí Vallecano bylo v dobré náladě, neboť si i přes poslední porážku zajistilo setrvání v nejvyšší španělské soutěži.

Rayo vstoupilo do utkání s velkým sebevědomím a v deváté minutě málem slavilo po pohotové dorážce Radamela Falcaa, která nakonec proklouzla vedle levé tyče do zámezí. Chvíli nato vystrašila gólmana Unaie Simóna nebezpečná pumelice Jorgeho de Frutose z pravé strany vápna. Vallecano dominovalo i ve zbytku první půle, žádnou další šanci si ovšem už nevypracovalo.

Ani po návratu z kabin neměl brankář Simón příliš času na odpočinek. Hned při první akci Raya musel likvidovat nebezpečnou ránu Óscara Treja pod horní tyč. Athletic udeřil v 67. minutě, kdy Berenguer využil díry v obraně a doběhl až na malé vápno, odkud našel přesnou přihrávkou zakončujícího Williamse. O vyrovnání se pokoušel čerstvý muž na hřišti Isi Palazón, jehož přízemní střela zamířila kousek od pravé tyče.

Poslední zápas sezony nakonec ovládl Athletic. Vallecano tak na svého baskického soupeře nevyzrálo ani napopáté v řadě.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele