20. kolo
01.02.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Joselu (© AFP)

Dvougólový večer Joselua v madridském derby zastínilo další zranění stopera Realu

Real Madrid splnil povinnost a v dohrávce 20. kola LaLigy porazil Getafe na jeho půdě 2:0. Carlo Ancelotti měl šťastnou ruku, když nezvykle postavil do základní sestavy Joselua a Lucase Vázqueze. Oba totiž měli prsty ve vítězném gólu, jelikož urostlý španělský útočník dostal míč hlavou do brány právě po centru od svého kolegy. Bílý balet tak popáté v řadě uspěl proti Azulones a v tabulce se vrátil na první místo. Radost mu ovšem sebralo zranění již třetího čistokrevného stopera Antonia Rüdigera, který musel v poločase střídat.

Na několik dní starém skalpu Granady se v dresu Getafe podílel jedním gólem i Borja Mayoral. Jeho famózní forma dokonce přiměla média spekulovat o jeho potenciálním odchodu do Premier League, ten se však nekonal, a tak mohl v první únorový den zasáhnout do souboje s týmem, který ho vychoval. Real už si konečně přál klidnější průběh zápasu, v předchozích čtyřech kláních totiž vsítil rozhodující branku až v závěrečné čtvrthodině.

Hosté do utkání vstoupili velmi aktivně, za což byli ve 14. minutě odměněni úvodní brankou. Vázquez odcentroval z kraje hřiště přesně do vápna, kde se k hlavičce procpal Joselu, jenž poslal míč od země za záda brankáře. Trenéra Ancelottiho sice mohla těšit hra jeho svěřenců i nadále, starosti mu však dělalo několikanásobné ošetřování Rüdigera. Závěrečné minuty první půle nakonec německý stoper pouze odkulhal.

Poločasová přestávka nepřinesla jen vynucené střídání Bílého baletu, ale i tři změny na straně domácích. Oživení Azulones měli velkou šanci v 52. minutě, překvapivá střela Masona Greenwooda ovšem skončila jen na tyči. Vzápětí se tak mohli radovat opět hosté. Vinícius Junior vyslal luxusní přihrávku, Joselu předvedl pohotové zpracování a střelou k tyči zapsal svou druhou branku večera.

V 62. minutě zakončoval další akci tohoto ofenzivního dua Vinícius Junior, jenže ve vyložené šanci trefil zvednutou ruku brankáře Davida Sorii. Velice blízko k dramatizaci utkání měl v 73. minutě Mayoral, z výborné pozice však napálil jen tyč. Závěr utkání se pak odehrál ve znamení rychlého přelévání hry ze strany na stranu, žádná vyložená šance ani změna skóre se již ovšem neurodila.

Real Madrid tak oslavil už šestou ligovou výhru v řadě. V příštím kole přivítá 4. února Atlético Madrid, Getafe se tentýž den představí na hřišti Betisu.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele