38. kolo
26.05.2024 14:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Vedat Muriqi (© AFP)

Mallorca vyzrála po otočce v dlouhém nastavení na odevzdané Getafe

Fotbalisté Getafe si připsali pátou porážku v řadě, když v rámci posledního 38. kola španělské LaLigy doma podlehli Mallorce 1:2. Domácí sice ukončili čtyři zápasy trvající gólový půst zásluhou uruguayského obránce Gastóna Álvareze, Pirátům ovšem k obratu stačily pouhé tři minuty během dlouhého nastavení ve druhém poločase. O vítěznou branku se postaral první trefou v ročníku Pablo Maffeo. Porážku Azulones sledoval pouze z lavičky český mládežnický reprezentant Djordjije Medenica.

Čtyři prohry v řadě bez vstřelené branky, to byla vizitka Getafe od začátku května. Propad formy nicméně trval už delší dobu, přičemž příčinou mohla být absence Borji Mayorala, 15gólového útočníka, který kvůli zranění kolene přišel o možnost bojovat o korunu pro krále ligových střelců. Mallorca podobným kanonýrem nedisponovala, ale v posledních dvou kláních skóroval Sergi Darder, jenž svými prvními trefami v ročníku posunul Rumělky k záchraně.

Bylo to ale Getafe, které do zápasu vstoupilo aktivněji. Hned v šesté minutě si totiž šikovně navedl míč na střed Mason Greenwood a střelou k bližší tyči poprvé ohrozil branku hostí. Otevřít skóre klání se pak snažil i jeho po sezoně loučící se spoluhráč Jaime Mata, jenž se po pohledné kombinaci ocitl nehlídaný v oblasti pokutového puntíku. Na poslední chvíli však zmařil jeho pokus obětavým skluzem kapitán celku z Mallorky Antonio Raillo a střelu zblokoval. Azulones nadále kontrolovali tempo hry, což vyústilo v další šanci Greenwooda na pravém křídle. Jeho projektil však tentokrát rozvlnil pouze boční síť.

Jako první se tak do listiny střelců zapsal krátce po změně stran domácí bek Álvarez, který byl na konci povedené individuální akce Óscara Rodrígueze a přízemní ranou ke vzdálenější tyči propálil Ivána Cuéllara. O první výraznější příležitost na straně Rumělek se postaral Javi Llabrés, jehož pěknou ránu zpoza vápna jen s vypětím všech sil vyrazil brankář David Soria. Největší šanci si však Mallorca schovala až na samý závěr klání, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce její nejlepší střelec Vedat Muriqi. Zkušený kanonýr neměl problém zblízka rozvlnit síť, a srovnat tak skóre zápasu. O pár minut později navíc unikl domácí obraně po rychlém signálu střídající Maffeo, jemuž se vzápětí podařilo strhnout vedení na stranu hostů.

Getafe tak prohrálo pátý ligový zápas v řadě. Z pohledu získaných bodů však přesto prožilo nejpovedenější ročník z posledních čtyř.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele