36. kolo
15.05.2024 22:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Antoine Griezmann (© AFP)

Griezmannův hattrick otevřel Atlétiku brány Ligy mistrů

Hráči Atlétika Madrid vyhráli v zápase 36. kola LaLigy na hřišti Getafe 3:0, a po dvanácté v řadě tak nebudou chybět v Lize mistrů. Vrchovatou měrou se na vítězství podílel nejlepší střelec Los Colchoneros Antoine Griezmann, který využil precizních přihrávek spoluhráčů a z jediných střel Madriďanů na bránu vsítil svůj druhý hattrick v sezoně. Francouzův gólový účet ve španělské nejvyšší soutěži tím byl zaokrouhlen na 190 branek.

Atlético najelo v důležitou část sezony na vítěznou vlnu a po třech triumfech v řadě jej dělil od jistoty Ligy mistrů pro příští ročník jediný bod. Ten chtěli Los Colchoneros získat na hřišti Getafe, které se naopak v posledních týdnech trápilo, když z předchozích 10 ligových duelů vyhrálo jen dvakrát, přičemž o víkendu padlo na hřišti sestupem silně ohroženého Cádizu.

Sedm minut po úvodním hvizdu ukázal svůj fotbalový um Mason Greenwood, když si pohrál s obranou Atlétika, jeho střela ale nezpůsobila Janu Oblakovi vážnější problémy. Aktivnější ovšem byli červenobílí. Finální fáze však vázla až do 27. minuty, kdy se projevila fantastická souhra Rodriga de Paula a Griezmanna. Prvně jmenovaný skvělým centrem za obranu vyslal do úniku francouzského šikulu a ten si proti Davidu Soriovi poradil znamenitě.

Po ojedinělé šanci Azulones v 33. minutě, kdy Greenwood dělovkou rozechvěl břevno, se podruhé radovali Los Colchoneros. Argentinec de Paul našel dalším chytrým lobem ve vápně Ángela Correu, který přihrál míč před odkrytou bránu Griezmannovi, jenž šancí nepohrdl.

Pouhých šest minut druhé půle stačilo Griezmannovi na to, aby zkompletoval hattrick. Tentokrát mu skvělou přihrávku naservíroval do vápna Samuel Lino. Po třetím Griezmannově zásahu tempo hry poněkud opadlo. Svěřenci Pepeho Bordaláse si kazili šance zbytečnými útočnými fauly a nepřesnostmi v závěrečné fázi a nedokázali Oblakovi znepříjemnit den. Los Indios tak odehráli poklidný druhý poločas a bez obtíží dokráčeli ke čtvrté výhře v řadě.

Atlético tedy dotáhlo zápas do vítězného konce a opět se může těšit na Ligu mistrů. V následujícím kole změří 19. května síly s Osasunou, Getafe se střetne o den dříve s Deportivem Alavés.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele