13. kolo
12.11.2023 16:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Barca po fiasku z evropské scény tápala i doma. Před duelem s Českem procitl Lewandowski

Fotbalisté Barcelony porazili ve 13. kole LaLigy před vlastními fanoušky Alavés 2:1. Dalšímu nepřesvědčivému výkonu Blaugranas napověděla už 18. sekunda duelu, v níž Katalánci inkasovali při přihlédnutí pouze k domácím zápasům nejrychlejší gól ve 21. století. Favorit se vzpamatoval až po změně stran, kdy dvěma góly otočil stav utkání Robert Lewandowski, jenž nechybí v nominaci polské reprezentace, která sehraje důležitý kvalifikační souboj s Českem. Obávaný kanonýr tak přerušil svoji nejdelší sérii bez přesného zásahu od roku 2011, když se trefil poprvé od zářijové bitvy se Celtou Vigo.

Nováček z Baskicka se dlouho nemohl dočkat prvního soutěžního triumfu od začátku září, což se v uplynulých dnech konečně zlomilo. Deportivo nejprve v domácím poháru deklasovalo Murciu 10 góly, aby na to navázalo v lize hubeným vítězstvím nad beznadějně poslední Almeríí. Barca se proti novému účastníkovi LaLigy musela mít na pozoru, neboť si během týdne uřízla kus ostudy prohrou s Šachtarem. Tato porážka pro Barcelonu v součtu s nepovedeným El Clásikem byla už druhou z posledních tří soutěžních duelů.

Ani do utkání s Deportivem nevstoupili Katalánci dobře. Hned v první minutě se pěknou přihrávkou blýskl Javi López, který předložil míč Samu Omorodionovi, a ten neměl problém otevřít skóre zápasu. Omorodion mohl v 10. minutě zvýšit vedení, ale z velkého vápna minul pravou tyč. O chvíli později mohl srovnat Joao Félix, jehož přízemní střelu k tyči dokázal vykrýt Antonio Sivera. Blaugranas se tlačili za vyrovnáním, ale chybělo jim štěstí. Nejblíže ke gólu měl Pedri, který orazítkoval tyč. Na druhé straně byl hodně vidět Omorodion, jenž mohl po samostatném úniku přidat další branku, ovšem míč otřel pouze o břevno.

I ve druhém poločase se Barcelona hrnula do šancí a odměnou jí byl gól v 53. minutě, když se po centru Julese Koundého z pravé strany zhmotnil v šestnáctce Lewandowski a balon umístil přesně k levé tyči. V 72. minutě se vydal vstříc obratu ve skóre Lamine Yamal, jenže v cestě mu stál pozorný Sivera a španělskému mladíkovi radost neumožnil. O pár minut později měli domácí ještě větší příležitost, když v pokutovém území fauloval Rubén Duarte. K penaltě se postavil Lewandowski a zkušeně poslal Barcelonu do vedení.

Barcelona se tedy se svým soupeřem dokázala vypořádat a nadále prohání Real Madrid s Gironou. Další prověrkou pro Katalánce bude 25. listopadu Vallecano, Alavés o den dříve přivítá Granadu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele